4. feb. 2015
Af dkeditorial

Viggo Mortensen modtager årets Æres-Bodil

Viggo Mortensen
Viggo Mortensen
AOP
Viggo Mortensen er et inspirerende forbillede, lyder det fra formanden for Danske Filmkritikere, der står bag prisen.

Det bliver Viggo Mortensen, der modtager årets Æres-Bodil, når prisen uddeles 28. februar på Bremen Teatret i København.

Han modtager prisen for sit uovertrufne skuespillertalent og danske engagement over hele verden, lyder det fra Danske Filmkritikere, der står bag prisen.

- Viggo Mortensen er et inspirerende forbillede som skuespiller. En skuespiller, som har opnået massiv berømmelse, men som stadig arbejder utrætteligt på at forny sig. Han bruger sin status og sit talent i film, der stædigt prøver at holde filmen i live som en eksperimenterende og nysgerrig kunstart.

- Viggo Mortensen er en skuespiller, som vi her til lands er stolte over at have halvpart i, og han er en kunstner, der hele tiden arbejder på at udvikle og raffinere sin metier. Der er et særligt bånd mellem Danmark og Viggo Mortensen, og det vil vi gerne gøre vores til at styrke, siger Jacob Wendt Jensen, formand i Danske Filmkritikere, i en pressemeddelelse.

Oscar-nomineret

Viggo Mortensen slog for alvor igennem som Aragon i "Ringenes Herre"-trilogien, og har siden haft flere store succeser - han blev også nomineret til en Oscar for sin rolle i "A history of Violence".

Han har desuden også modtaget Ridderkorset fra dronning Margrethe.

Selskabet af Æres-Bodil-modtagere tæller blandt andet også Ove Sprogøe, Helle Virkner, Bodil Kjer og Ghita Nørby.

Viggo Mortensen kommer tilbage til Danmark fra USA, hvor han bor, for at modtage prisen.

Læs mere om: