Torsdag, 11. juni 2009 - af af Signe Ravn

Gense Helle Virkner i hendes glansroller

Helle Virkner sov stille ind efter længere tids kræftsygdom onsdag den 10. juni. Den folkekære skuespillerinde blev 83 år. Her ses hun med Arthur Jensen.
Helle Virkner sov stille ind efter længere tids kræftsygdom onsdag den 10. juni. Den folkekære skuespillerinde blev 83 år. Her ses hun med Arthur Jensen.
Foto: BILLED-BLADET
Skuespillerinden blev 83 år og efterlader sig en skatkiste af gode præstationer. Se dem her.

Selvom Helle Virkner ikke er mere, lever hendes store præstationer på både film og TV videre. Holger Juul Hansen fortalte onsdag til seoghoer.dk, at Helle havde været tilfreds med sin karriere, og det er der ikke noget at sige til.

Helle Virkner debuterede på Det Kongelige Teater i 1945, mens hun allerede i 1942 indledte sin imponerende filmkarriere med en beskeden statistrolle i filmen 'Søren Søndervold'. Siden gav Helle den blandt meget andet som poetens hårdt prøvede hustru i 'Poeten og lillemor'-filmene, ligesom hun medvirkede i både 'Støv på hjernen'-serien med Dirch Passer og i tre Olsen-Banden-film. Så sent som i år 2000 medvirkede hun i 'Blinkende lygter' og havde året efter sin sidste filmrolle i 'Trækfugle'. Flest husker nok hendes præstationer i 'Huset på Christianshavn' og 'Matador'. Og de kan ses på nettet.

DR Bonanza har kigget i arkiverne og hylder Helle Virkner med en mindepakke, hvor hendes mange fans kan glæde sig over gense Helle som flyttemand Olsens kone i 'Huset på Christianshavn', som Elisabeth Friis i 'Matador' og hendes medvirken i Lars Von Triers 'Riget'.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden