29. nov. 2012
Af af Hanne Rask

Harald Nielsen alvorligt syg

Rudi Nielsen og Harald Nielsen
Rudi Nielsen og Harald Nielsen
Foto: AOP
Den tidligere fodboldstjerne har fået konstateret prostatakræft.

Eks-fodboldspilleren Harald Nielsen bevarer optimismen og sit gode humør trods alvorlig sygdom. Den 71-årige fodboldlegende har som mange andre mænd fået konstateret prostatakræft, desværre har det bare vist sig, at kræftcellerne har bredt sig til hans højre side af kroppen og har ramt nyren, ligesom der er metastaser på rygsøjle og hofte. Det skriver Se og Hør i denne uge.

Diagnosen var et chok for Harald Nielsen, der ellers gik til lægen i god tid. Troede han.

- Jeg har hele tiden følt mig frisk og rask og er i fuldt vigør og passer mit arbejde, så det var et chok, at jeg pludselig var syg. Jeg havde haft noget svie, når jeg tissede, men lægen sagde i flere omgange, at det blot var blærebetændelse, så det fik jeg penicilin for, og det hjalp omgående. Da der pludselig også var blod i urinen, røg jeg til undersøgelse. Det var kræft, og det havde bredt sig. Lægen sagde, jeg kunne leve fra ni måneder til 10-20 år. Det gav mig en depression, fortæller en ærlig Harald Nielsen til Se og Hør.

Beskeden om den fremskredne sygdom har naturligvis været et chok. Og især fordi lægerne har opgivet at operere Guld-Harald, ser fremtiden dyster ud for eks-fodboldspilleren og hans kone Rudi Nielsen (Mie fra "Far til fire"). Parret traf hinanden, da de begge medvirkede i en "Far til fir"-film for mere end 50 år siden.

Harald Nielsen forsøger dog at bevare optimismen. Han er en fighter, der VIL leve. Når han er ked af det, husker han tilbage på et fantastisk liv, og lige nu glæder han sig til foråret, hvor han skal fejre guldbryllup med sin elskede kone..

Læs mere om: