Tirsdag, 12. maj 2015 — af af Trine Larsen

Harald Nielsen opereret i hjertet

Eks-fodboldspilleren Harald Nielsen er alvorligt syg og kæmper for at blive rask. I sidste uge blev han opereret på Rigshospitalet, hvor han naturligvis havde sin elskede Rudi ved sin side.

Eks-fodboldspilleren Harald Nielsen, 74, er alvorligt syg.

I sidste uge blev han opereret i hjertet, og nu kæmper han indædt for igen at komme ovenpå, efter at han i månedsvis er blevet mere og mere sløj, træt og hele tiden med alarmerende høj feber.

Til stor ængstelse ikke mindst for hans kone Rudi, som han mødte for mere end 50 år siden, da de begge medvirkede i en ”Far til fire”-film.

Harald Nielsen er en fighter

Men ligesom da Guld- Harald var fodboldspiller i Italien, er han også uden for banen en fighter, der ikke giver op. Det til trods for, at han for godt tre år siden blev ramt af kræft.

Harald Nielsen fik dengang konstateret prostatakræft, som desværre viste sig at have bredt sig til andre dele af kroppen bl.a. den ene nyre. Men ukueligt livsmod, optimisme og lægers hjælp har holdt sygdommen i ave, og derfor har det været en gåde for Harald Nielsen og lægerne, at han igen pludselig blev meget syg for nogle måneder siden.

Intet med kræftsygdommen at gøre

– Det har heldigvis intet med hans kræftsygdom at gøre, fortæller Heidi Madsen, Harald og Rudis datter, til BILLED-BLADET og tilføjer:

– Efter at have været i adskillige behandlinger med antibiotika viste en scanning, at far havde en infektion ved hjertet. Vi er så lettede over, at lægerne endelig har fundet årsagen og har kunnet operere ham.

Han er fantastisk

Det var nogle ledninger til den pacemaker, han fik indopereret for 10 år siden, der har lavet ravage og skabt infektion i vævet. De ledninger er nu skiftet ud, og selv om det var en lang og sej operation, så er alt gået fint og fuldstændig, som det skulle. Nu glæder både far og mor sig til, at de igen kan se fremad, siger Heidi og erkender, at hendes far lige nu er meget afkræftet efter de mange måneders sygdom.

– Men han er altså gjort af et helt specielt stof. Han er bare fantastisk, siger Heidi, der var på Rigshospitalet sammen med sin mor, Rudi, da Harald vågnede efter operationen.

Rudi bliver om natten

– Lige da han blev kørt ind til os fra opvågningen, strømmede solen ind gennem et stort vindue, så vi rigtig kunne se sol og liv. Det var helt overvældende og en stor glæde for os alle, at vi blev belønnet med sådan en udsigt lige i det øjeblik, siger Heidi, der også roser personalet på både Herlev, Gentofte og Rigshospitalet, der alle tre steder har haft ”besøg” af den populære eksfodboldspiller, der også har sønnen Henrik, der bor med  sin familie i USA.

– Mor siger, at alle har været helt fantastiske. De har endda givet hende lov til, fordi far har været så syg, at blive hos ham om natten. Både så de kunne være sammen, men også så hun kunne hjælpe og være der for ham. Han har nemlig hængt i det yderste, men nu har de fundet bakteriernes gemmested og fjernet det, så nu skal han bare se fremad, og det gør han, siger Heidi, der er direktør i firmaet Harald & Rudi, der sælger italiensk-producerede luksustasker- og sko.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden