Onsdag, 17. oktober 2012 — af af Mia Qvist Scheelsbeck, Newsdesk, Aller Media

Hella Joof: Du har ikke ret til noget som helst

Hella Joof
Hella Joof
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Vi drømmer om det perfekte liv, den perfekte mand, de perfekte børn og det perfekte job. Men i denne stræben efter at være perfekt, kan man ende med at sidde tilbage som 45-årig uden hverken mand eller børn – og med en bitter følelse.

Hella Joof vil med sin film "Sover Dolly på ryggen", der netop har haft premiere i de danske biografer, slå et slag for, at det perfekte faktisk kan være noget helt andet end det, man drømmer om.

- I dag, hvor vi kan alting, har vi enormt svært ved at acceptere tiden som en faktor. Alle synes, de har ret til noget perfekt. Alle reklamer og partiprogrammer handler om, hvad vi har ret til. Det er der bare ikke noget, der hedder. Der er noget, der hedder, at man har et liv, hvor man må prøve, så godt man kan, at få det til at køre så dejligt som muligt. Men man har ikke ret til en bestemt slags mand i noget bestemt tøj. Eller en mand, som ikke har nogen børn fra tidligere forhold og ikke har og ikke og ikke og blablabla, siger Hella Joof, der fylder 50 år den 1. november, til kvindebladet FEMINA.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De grimme sko skal jo smides ud

Mange kvinder har måske en idé om, hvordan deres liv skal se ud. Og passer en mand ikke ind i den idé, bliver han sorteret fra, lyder det fra filminstruktøren.

- Jeg kan se en tendens til, at tingene skal være på en bestemt måde for mange kvinder - ellers duer det ikke. Og så ender de med at sidde og undvære og være rigtig kede af det og med ikke at have fået de børn, de gerne ville have, fordi de kun så én vej, påpeger Hella Joof.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

At man vælger en mand fra, fordi han har forkerte sko eller en grim skjorte på, er simpelthen ikke godt nok. Og det får Hella Joof til at komme med en opsang:

- Luk røven og se dig omkring! Lige bag ved dig står der måske en skidesød fyr, som har nogle forkerte sko på, men herregud, på et tidspunkt skal de jo smides ud, og så kan han få et par pæne. For hvad nu, hvis han var verdens sødeste menneske og kunne løfte dig og svinge dig rundt og gøre dig helt vildt glad?

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden