Henriette Zobel har lagt sit liv om efter depression

Henriette Zobel
Henriette Zobel
Foto: AOP
Efter at have været ramt af en lammende depression har eks-designeren lært at passe på sig selv.

Henriette Zobel kunne ikke andet end at græde og sove, da hun for halvandet år siden røg helt ned i et sort hul med en voldsom depression. Hun var netop gået konkurs med sit firma, som hun havde knoklet med i årevis, og midt i tomrummet reagerede kroppen. Først da hun efter fire måneder tog fat i en psykiater og fik medicin, lettede mørket, så Henriette kunne begynde at handle. Og i dag lever hun et helt andet liv, fortæller hun i et interview med Alt for damerne.

- I dag sørger jeg for at hvile, og jeg lader så vidt muligt være med at arbejde i weekenden. Jeg har virkelig fundet ud af, hvor vigtigt det er at have et balanceret sind, siger Zobel.

- Jeg kan mærke, at kroppen husker, så hvis jeg kommer til at sige ja til for meget, får jeg en reaktion med det samme. Bliver urolig. Men jeg ved, det er helt normalt, og at det vil være sådan mange år frem i tiden, siger hun.

Henriette er begyndt at lave meditationskurser og skriver på en bog - men hun stresser ikke.

- Jeg har fået en større ydmyghed og respekt for livet og en bevidsthed om, hvor vigtigt det er at passe på sig selv. Jeg går stadig hos psykiateren, så hun lige kan holde styr på mig, for jeg skal ikke tilbage igen!, fastslår hun i interviewet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden