Mandag, 14. juli 2008 - af af Signe Ravn

Henrik Ruben Genz vandt hovedpris ved stor filmfestival

Det er en roman af Erling Jepsen, der danner grundlaget for Frygtelig lykkelig ? en ny dansk film af Henrik Ruben Genz, der lige har vundet førsteprisen ved Karlovy-Vary filmfestival i Tjekkiet. Det var også en Erling Jepsen-roman, der lå bag succes-filme
Det er en roman af Erling Jepsen, der danner grundlaget for Frygtelig lykkelig ? en ny dansk film af Henrik Ruben Genz, der lige har vundet førsteprisen ved Karlovy-Vary filmfestival i Tjekkiet. Det var også en Erling Jepsen-roman, der lå bag succes-filmen Kunsten at græde i kor.
Foto: All Over
Instruktør Henrik Ruben Genz vandt hovedprisen ved den prestigefyldte Karlovy-Vary filmfestival i Tjekkiet.

Endnu en gang, fristes man næsten til at sige, har en dansk film vundet en pris ved en større europæisk filmfestival. Denne gang er det Henrik Ruben Genz's film Frygtelig lykkelig, der har vundet hovedprisen Grand Prix og 30.000 dollars ved filmfestivalen Karlovy-Vary i Tjekkiet. Festivalen rangerer umiddelbart efter Berlin, Cannes og Venedigs traditionsrige filmfestivaler.

Henrik Ruben Genz har tidligere haft succes herhjemme med film som En som Hodder og Kinamand, der havde Bjarne Henriksen i hovedrollen. Til Frygtelig lykkelig har han sat et stærkt hold bestående af Jakob Cedergren, Kim Bodnia, Lena Maria Christensen og Lars Brygmann.

Filmen, der bygger på en roman af Erling Jepsen, handler om en københavner-betjents straf-tjeneste i Sønderjylland. Frygtelig lykkelig får premiere herhjemme den 24. oktober.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden