22. dec. 2012
Af af Anna Johannesen

Holger Juul Hansens svære jul på hospitalet

Inge Juul Hansen og Holger Juul Hansen
Inge Juul Hansen og Holger Juul Hansen
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
- Lige nu tænker jeg ikke så meget på julen. Jeg be’r bare til, at Holger må blive rask, siger Inge Juul til BILLED-BLADET.

Holger Juul Hansen må i år tilbringe juleaften i sin seng på Bispebjerg Hospital. En ny lungebetændelse har ramt den 88-årige skuespiller, så kræfterne er små, fortæller Inge Juul Hansen, der ikke har veget fra sin mands side, siden han første gang blev indlagt i september.

- Hospitalet gør alt muligt for, at det skal være hyggeligt. Der er pyntet op til jul overalt, men børnene og jeg bliver nu på Holgers stue. Om vi samles om eftermiddagen eller om aftenen, kommer helt an på Holger. Han er meget træt, så nu må vi se, siger Inge Juul Hansen og tilføjer, at det lige nu heller ikke er julen, der optager hende mest.

- Jeg be'r bare til, at Holger bliver rask og kommer med mig hjem, siger hun.

Flere måneders sygdom

For Holger Juul Hansen har de sidste måneder været én lang sygdomsperiode, hvor han har været ind og ud af hospitaler. Først Rigshospitalet og senere Bispebjerg.

Det er en ondartet lungebetændelse, der har svækket den 88-årige bankdirektør Varnæs, og lige som han troede, at den var ved at været overstået, stødte en ny til. En langvarig penicillin-kur har tæret på kræfterne, og for nylig fik han også konstateret vand i lungerne.

Må blive på hospitalet julen over

Det er nu væk, men selv om han hver dag tappert prøver at være lidt oppe, godt hjulpet af sin kone, har han måttet indse, at julen i år må tilbringes på hospitalet.

- Lige nu tænker jeg ikke så meget på julen. Jeg be'r bare til, at Holger må blive rask, siger Inge Juul til BILLED-BLADET.

Læs mere om: