23. nov. 2017
Af Laura Dalgård Hansen

Hollywood vil have Claes Bang

Claes Bang
Foto: Birger Storm
Claes Bang har imponeret med sin rolle i ”The Square”, som tidligere på året vandt Guldpalmen, og nu har også det store udland fået øjnene op for den danske stjerne.

"The Square" med danske Claes Bang i hovedrollen vandt tidligere på året Guldpalmen i Cannes. Og Claes Bangs store indsats er ikke gået ubemærket hen i det store udland.

Hovedrollen, som han har høstet stor anerkendelse for, har nemlig medført, at der nu tikker gode tilbud ind fra udlandet.

Rolle som skurk

- Jeg kom hjem fra L.A. i går og har landet en stor rolle i en Sony Columbia film. Den hedder ”The Girl in the Spider’s Web”, fortalte skuespilleren, da han tidligere på ugen var til premieren på netop ”The Square”.

”The Girl in the Spider’s Web” er filmatiseringen af den fjerde bog i millennium-serien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, og her har Claes Bang landet rollen som en af skurkene.

Stadig den samme

Claes Bang har i en alder af 50 år fået sit helt store gennembrud, men det betyder ikke, at han har fået et andet syn på sig selv som skuespiller.

- Jeg har været så heldig at lave den her film, som har lukket nogle døre op. Men jeg tænker ikke på mig selv som specielt meget bedre end for fem år siden, forklarer Claes Bang.

Herhjemme er skuespilleren kendt fra blandt andet ”En Soap” og ”Anna Pihl”, hvor han spiller politibetjenten Martin.

Læs mere om: