8. sep. 2011
Af af Lisbeth Grube

Husker du hende? Tina Kjær gravid

Til venstre som de fleste nok husker Tina Kjær i 90'erne. ? Jeg har det bedst med at være anonym. Men jeg bliver da genkendt af folk på min egen alder, tilstår Tina, som ? bortset fra at hun er meget højgravid ? ligner sig selv fuldstændig.
Til venstre som de fleste nok husker Tina Kjær i 90'erne. ? Jeg har det bedst med at være anonym. Men jeg bliver da genkendt af folk på min egen alder, tilstår Tina, som ? bortset fra at hun er meget højgravid ? ligner sig selv fuldstændig.
Fotos: AOP og Birger Storm
Op gennem 90’erne var Tina Kjær på alles læber, og det var svært at komme uden om den smækre model i bybilledet og på TV.

Tyve år efter Tina Kjær reklamerede for Jolly Cola med "To modne frugter" på smukkeste vis, er den flotte blondine stadig nem at genkende. Men den snart 39-årige tidligere model og TV-stjerne lever i dag et liv langt væk fra rampelyset: Et helt almindeligt familieliv på en villavej i Dragør med manden Carsten Krøyer, sønnen William på fem år og en lille ny baby på vej om et par uger.

- Åh, det er lang tid siden, jeg er blevet fotograferet, og jeg glemmer helt, at nogen overhovedet kan huske mig. Men jeg kan fortælle, at jeg har det rigtig godt, siger Tina Kjær, som forleden havde hele familien med til Cirkus Arena og BILLED-BLADETs cirkusforestilling i Dragør.

Her lod hun mand og søn om at løbe rundt i pausen, mens hun selv holdt sig diskret inde i teltet.

- Jeg sad lige og hvilede benene, for maven er ved at være tung. Hele familien glæder sig til baby nummer to, som vi ikke kender kønnet på. Det skal være en overraskelse, og det eneste, der betyder noget, er, at barnet er raskt og sundt, siger Tina.

Op gennem 90'erne var Tina Kjær på alles læber, og det var svært at komme uden om den smækre model i bybilledet og på TV. Efter gennembruddet i reklamefilmen med de to modne frugter poserede hun bl.a. i lingeri fra undertøjsfirmaet Triumph og som yppig reklamesøjle for Acceptcard.

Tina Kjær var overalt, i fjernsynet, i blade, på busser og S-toge. Plakater af hende blev stjålet i samme tempo, som de blev sat op, og hendes legendariske årskalendere blev langet over disken i enorme oplag. Populariteten voksede kun, da hun blev Jarl Friis-Mikkelsens medvært i showet "Skattefri Lørdag" på DR og dermed blev dus med danskerne i den bedste sendetid.

Men i november 1997 fik Tina pludselig nok. Topmodellen fik nok af al virakken og meddelte, at hun ville stoppe, mens legen var god, og året efter flyttede hun med musikerkæresten til London. Her fik briterne imidlertid også blik for den danske skønhed med det blændende smil og de høje kindben, da Tina bl.a. medvirkede i en storstilet reklamekampagne for Vodka Source.

Pludselig pyntede hun også i gadebilledet på engelsk. Men Tina Kjær ville have sig en uddannelse, og mens hun trappede ned for modelkarrieren, satte hun sig på skolebænken. Efter tre år på college vendte hun tilbage til Danmark, hvor hun i dag læser til dyrlæge på fjerde år.

- Jeg mangler kandidatdelen, men nu skal jeg lige blive mor igen, før jeg læser færdig. Jeg lever bare et helt andet liv i dag, end dengang jeg var model, for nu er jeg studerende og mor. Og det passer mig glimrende, at jeg kan færdes anonymt. Jeg er rigtig, rigtig glad for mit liv, siger Tina Kjær.

Læs mere om: