Torsdag, 27. oktober 2022 - af Marianne Singer

Hvad blev der af kronprinsesse Marys brudekjoledesigner? Nu er der nyt

kronprinsesse mary

Kronprinsesse Mary i sin smukke brudekjole designet af Uffe Frank og syet af Birgit Hallstein på sin bryllupsdag med kronprins Frederik i 2004. 

Foto: Ulla Aue
Efter 30 år i udlandet er designeren bag kronprinsesse Marys ikoniske brudekjole, Uffe Frank, vendt hjem til Danmark.

Begejstringen var stor, da kronprinsesse Mary den 14. maj 2004 blev gift i Vor Frue Kirke i København i en fortryllende brudekjole designet af Uffe Frank og syet af Birgit Hallstein i 67,5 meter silkeduchesse, 15 meter organza, 31 meter tyl og 100 meter chantilly-blonde med indsyede kniplinger fremstillet af irske nonner.

kronprinsesse mary

En lykkelig kronprinsesse Mary med kronprins Frederik på sin bryllupsdag. 

Foto: Ulla Aue

Fra Italien til Indien

Alle talte om manden bag den historiske brudekjole, men efterfølgende blev der mere stille omkring ham, selvom karrieren langt fra sluttede her.

Han blev nemlig ansat som designer hos Valentino i Milano i Italien efter at have boet i Rom, og valgte efter et par år at flytte til Indien for at fortsætte sin designergerning der.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flyttet til Danmark igen

Men nu er der nyt fra den kendte danske designer, der efter 30 år i udlandet er flyttet hjem til Danmark.

-Jeg er lige kommet tilbage til Danmark og bor nu i en lejlighed i Gothersgade i København, lyder det veloplagt fra Uffe Frank, 60, da BILLED-BLADET taler med ham i telefonen torsdag.

Klik her for at se et billede af Uffe Frank på hans hjemmeside

Han fortæller derefter begejstret, at han fra den 1. december udstiller 12 smukke capes, han har designet, på Museum Skanderborg.

Til foråret er der også planer om en slags modesalon på museet for danskere i alle aldre.

Derudover kan man i forvejen for tiden beundre den glamourøse tylkjole, han designede til dronningen til hendes 60-års fejring i 2000 i særudstillingen ”På de bonede gulve” på Christiansborg Slot.

Dronning Margrethe

Tylkjolen, Uffe Frank designede til dronningen til hendes 60-års fødselsdag, der netop nu udstilles på Christiansborg Slot. 

Foto: Martin Høien

På spørgsmålet om, hvordan det er at være tilbage i Danmark igen, svarer han efter en kort tænkepause.

- Det er mærkeligt at være tilbage, og jeg rejser også stadig til Indien af og til, hvor jeg arbejder sammen med en lille systue. Jeg flyttede i sin tid til Indien, fordi vejret er dejligt, og jeg kan lide deres levevis. Men nu starter jeg på en frisk her i Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden