7. feb. 2013
Af af Juliane Olsen

Iben Hjejle: Derfor gik jeg fra Casper

Iben Hjejle
Iben Hjejle
Foto: Flemming Jeppesen
Skuespiller Iben Hjejle fortæller, at hun måtte gå fra kollegaen Casper Christensen, da hun følte, at forholdet stod i vejen for hendes faglige udvikling.

Det kom som en overraskelse for de fleste, da skuespiller Iben Hjejle og komiker Casper Christensen i marts 2011 gik fra hinanden efter ti års samliv.

Mange havde set dem som et af den danske underholdningsbranches førende par, men kort før sin 40 års fødselsdag gik det op for Iben Hjejle, at forholdet var en stopklods for hendes videre udvikling.

- Der gik det op for mig, at jeg ikke var der, hvor jeg drømte om at være. Jeg savnede ro, og jeg savnede at mærke mig selv som skuespiller på en anden måde. Vi flyttede meget rundt, og det var vidunderligt, men det var også stressende for mig, opdagede jeg. Det der med at skifte bopæl, det er ikke noget, jeg bare gør, siger Iben Hjejle i et interview med magasinet Liv.

Iben Hjejle var rent fagligt blevet nærmest synonym med sin rolle som Casper Christensens rappenskralde af en kæreste i tv-serien Klovn, og den rolle var svær at ryste af sig, når hun søgte efter nye udfordringer.

- Det, jeg gerne ville, kom kun drypvis, og jeg kunne mærke, at der, hvor jeg sad, kunne jeg ikke gå efter det, medmindre jeg gjorde mig egoistisk og sagde: 'Nu er det mig, det handler om, og ikke alle mulige andres togter.' Der var ikke nogen, der pressede mig i en bestemt retning. Det er vigtigt, at du som menneske forstår, at du altid har et ansvar for de situationer, du har bragt dig, siger skuespilleren i et interview med magasinet Liv.

Glemte at tænke efter

Iben Hjejle mødes da også stadig med Casper Christensens to børn Cajsa og Marvin, som han har fra sit ægteskab med tidligere tv-vært Anette Toftgård. Selve bruddet skete da også i fred og fordragelighed mellem de to parter.

- Pludselig kiggede Casper og jeg på hinanden og sagde: 'Der er ikke noget af det, du vil, som jeg vil.' Og så skiltes vi i god ro og orden. Jeg lod mig rive med med ja-hatten på og ja-sjussen i hånden og nød at få alting serveret. Jeg glemte at give mig selv roen til lige at tænke over, om det nu også var det rigtige for mig, siger Iben Hjejle til magasinet Liv.

I dag danner Iben Hjejle par med elektriker og sanger Casper Werner Vulpius, som hun har kendt gennem sin vennekreds i 12 år, og bor sammen med ham på Vesterbro i København.

Læs mere om: