16. okt. 2011
Af af Bent Sennenwaldt

Jacob Haugaards kone: Jeg lever med en alkoholiker

Jacob Haugaard og frue Ilse Wilmot
Jacob Haugaard og frue Ilse Wilmot
Foto: Alex Tran
Efter 12 år med druk havde Ilse fået nok. Hun flyttede med børnene, og det chok fik tørlagt Jacob Haugaard.

For første gang i de 31 år, de har været sammen, bor Ilse Wilmot og Jacob Haugaard på Fyn. De lejer en 400 kvadratmeter forhenværende inspektørbolig i to etager ved Wedellsborg Gods, og her møder BILLED-BLADET parret. Der er højt til loftet og langt til horisonten bag de enorme marker og gamle skove.

- Vi er vældigt begejstrede for at bo her, siger Jacob Haugaard, som gerne indrømmer, at han er rigtig stolt af sin Ilse, der lige har fået udgivet bogen, "At overleve med en alkoholiker".

- Alkoholikeren, det er mig. Alkoholiker bliver jeg ved med at være. I dag er jeg bare ædru alkoholiker, for jeg rører ikke alkohol. Sådan har det været de sidste 19 år, siger den 59-årige komiker.

Ilse Wilmot, der blev gift med Jacob den 12. maj 1982, fortæller, at hun flere gange er blevet spurgt, om hun ville skrive en bog om sit liv med Jacob.

- Jeg følte, at nu havde jeg tid og lyst og ro til det, efter at vi var flyttet til Fyn og var kommet på plads, og alle gulvene var slebet og væggene malet - af mig! Den 26. oktober sidste år gik jeg i gang. Jeg synes selv, det er en god bog, fordi den ikke bare er negativ. Jeg ville ikke have, at Jacob kun skulle fremstå som det dumme svin, der drak sig sanseløs. Perioden, hvor Jacob drak, var hård, det var da ikke den bedste tid i mit liv, men jeg er sammen med ham i dag, og han er blevet ædru. Så langt er vi nået, men det har været træls indimellem.

Jacob drak til hverdag

- Jeg håber virkelig, at der er andre, der kan bruge bogen til noget. Jeg har gjort mig umage med at skrive den i et sprog, som almindelige mennesker kan forstå, siger den 65-årige familieterapeut.

Ilse Wilmot og Jacob Haugaard har dannet par siden maj 1980, hvor de mødtes til en koncert i Ridehuset i Aarhus.

- Vi snakkede godt sammen, vi kunne diskutere alt mellem himmel og jord i timevis - og så opstod der det, man kalder kærlighed. Der var nu allerede fra begyndelsen en alarmklokke, der ringede. Jeg så bare ikke Jacob som en alkoholiker. En alkoholiker er ham, der sidder nede på bænken og drikker. Det har Jacob jo aldrig gjort, men jeg undrede mig over, at han også drak til hverdag. Det gør man ikke dér, hvor jeg kommer fra. Man fester og drikker, når det er weekend, og når det er hverdag, passer man sit arbejde.

Læs mere om: