8. maj. 2011
Af af Vibeke Spangsberg

Jacob Haugaards søde mopser

Jacob Haugaard
Jacob Haugaard
Foto: Alex Tran
Det var en tilfældighed, at Jacob Haugaard i sin tid fik sin første mops. Men den blev han så glad for, at han i dag har hele to efterfølgere af racen, Frida og Carla, som er med overalt.

Det var oprindelig en misforståelse, der i dag er resulteret i, at Jacob Haugaard først fik en mops og siden to af samme race, Carla og Frida. Og i dag er den 58-årige komiker, musiker, sanger, skuespiller og tidligere politiker lykkelig for sine to små hunde.

- Det var en tilfældighed, at vi fik mopser. Min første hund var en puddel ved navn Buster. Den fik jeg som niårig, og jeg havde den i 17 år. Siden har vi haft to golden retrievere og en berner sennen-hund. Men så ville jeg gerne have en hund som Lise Nørgaards franske bulldog. Jeg troede bare, den var en mops.

- Det var, mens jeg var i Folketinget, og der havde jeg jo sekretær. Så jeg bad hende om at finde ud af, hvor jeg kunne få en mops-hvalp. Men da jeg stod i kennelen, og de gav mig hvalpen op på armen, ville jeg ikke indrømme, at jeg var gået forkert. Så jeg tog den.

- Hvorfor har du overhovedet hund?

- Jeg kan godt li', at der er selskab, og så kommer vi ud på en god, lang gåtur hver dag. Carla og Frida er samtidig kæledyr. De er meget forkælede, og de er vant til at være med alle steder, modsat da jeg voksede op. Da sov hunden under kældertrappen.

- Hvad er det bedste ved at have hund?

- Man er aldrig alene. Og så har man altid det sidste ord.

- Hvad er det værste?

- Det er alle hunde-høm-høm'erne. Og så er det ligesom at have små børn. Man kan ikke bare tage af sted. Du kan ikke være helt moderne og single. Vi har aldrig brugt kennel eller pension, så vi har dem altid med, hvis vi ikke kører dem til Esbjerg. Her er der nogen, der er helt vilde med dem.

- Sover de i sengen?

- Ja. I fodenden. Det er lidt træls, fordi de hele tiden ligger oven på dynen.

Læs mere om: