Jakob Cedergren blev mobbet

Jakob Cedergren blev mobbet, da han gik i skole. Nu er han aktuel i Frygtelig lykkelig, der havde premiere den 24. oktober.
Jakob Cedergren blev mobbet, da han gik i skole. Nu er han aktuel i Frygtelig lykkelig, der havde premiere den 24. oktober.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Jakob Cedergren flyttede meget rundt som barn og havde svært ved at falde til, fordi han blev mobbet.

Jakob Cedergren er for længst etableret i Danmark, både privat og som skuespiller i blandt andre Edderkoppen, Rembrandt og den aktuelle Frygtelig lykkelig. Men som barn måtte Jakob Cedergren, der har svenske aner, kæmpe for at falde til, når familien atter flyttede til et nyt sted.

I et interview med ALT for damerne genkalder Jakob Cedergren sig en navnerunde, da han startede på en kommuneskole i Valby: "Jeg kunne ikke dansk endnu, så jeg udtalte mit navn på svensk - "Jokob", mens læreren forklarede, at "ja, Jakob er fra Sverige". Så var den ligesom hjemme for de andre børn," fortæller Jakob Cedergren og givet et eksempel på mobningen:

"…når jeg spurgte, om jeg måtte være med til at spille kort, kom de med et lamt svar a la: "Nej, det er ikke så godt, for så er der ikke så mange point at spille om…" Og jeg kunne bare mærke i lårtykke stråler, at det i virkeligheden handlede om, at jeg bare ikke var velkommen."


Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden