6. dec. 2014
Af af Niels Burgos

Jakob Oftebro får fin pris

Jakob er vild med at bo i Danmark - og har lært sig dansk uden antydningen af accent.
Jakob er vild med at bo i Danmark - og har lært sig dansk uden antydningen af accent.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Han var et af lyspunkterne i TV-serien "1864". Nu modtager den 28-årige skuespiller Foreningen Nordens sprogpris.

Titlen som Norges mest sexede mand fik han allerede for flere år siden - en titel, som Jakob Oftebro i øvrigt selv har det lidt svært med at forstå. Til gengæld er den 28-årige skuespiller vildt stolt over, at han er årets modtager af Foreningen Nordens sprogpris.

- Det er en stor ære og utrolig rørende at modtage Nordens sprogpris. Jeg arbejder hver dag for, at vi skal se og engagere os i vores naboers historier og problematikker, siger Oftebro i en pressemeddelelse.

Danske TV-seere stiftede for alvor bekendtskab med Oftebro i rollen som Laust i "1864", hvor ingen kunne høre, at den flotte skuespiller faktisk er født i Norge og kun har boet i Danmark siden 2008. Dermed er han også et fantstisk bevis på, at en skandinavisk skuespiller kan få succes flere steder i de nordiske lande.

Det samme er Ghita Nørby, der tidligere har modtaget sprogprisen. Jakob kommer dermed i fornemt selskab med sin nye pris. Også Islands tidligere præsident Vigdis Finnbogadottir og den norske TV-vært Frederik Skavlan har fået prisen.

Læs mere om: