13. jun. 2011
Af af Casper Nielsen

Jens Werner hjalp gigtramt teenagepige

? Nikoline blev helt tavs af glæde, da hun fik cyklen, siger Jens Werner, der overrakte hende den ved sit afdansningsbal sammen med fruen Anette.
? Nikoline blev helt tavs af glæde, da hun fik cyklen, siger Jens Werner, der overrakte hende den ved sit afdansningsbal sammen med fruen Anette.
Foto: Lars Laursen
Danselærer Jens Werner opfyldte 13-årige Nikoline Guldbrandt Nielsens store ønske, da han overrakte den gigtramte pige en elektrisk cykel.

- Orv, det er jo mit store idol, udbrød Nikoline Guldbrandt Nielsen overrasket, da hun i forbindelse med Jens Werners afdansningsbal i Kirke Værløse stod ansigt til ansigt med "Vild med dans"-dommeren. For den 13-årige skolepige, der er stærkt plaget af gigt i benene, blev dagen dog endnu større. For Jens Werner havde en eldreven cykel i baghånden, som han kvit og frit kunne forære Nikoline.

- Dansedommerne Jens Werner og Marianne Eihilt har altid været Nikolines store idoler, så hun var jo noget benovet over pludselig at møde ham, siger Nikolines mor, Pia Guldbrandt Nielsen.

Syg som tiårig

Det var via Ønskefonden/Make-A-Wish Foundation, at tiltaget om at møde Jens Werner kom i stand. Hvert år er det Ønskefondens mål at opfylde 200 ønsker for børn i alderen 3-18 år med alvorlige sygdomme, og da de blev kontaktet og hørte om Nikolines situation, fik de arrangementet med Jens Werner og den ny cykel på skinner.

- Nikoline gik selv til dans, til hun var 10 år, men efter hun blev erklæret syg, har hun måttet droppe det. Hun får alt for ondt i benene. En almindelig cykel er også for hård at træde for hendes knæ, og hun har ikke brudt sig om at køre på den handicap-moped, hun har, fordi hun føler, alle kigger på hende. Den eldrevne cykel ligner en helt almindelig cykel, og lige fra vi kom hjem til vores villavej i Vipperød, har hun kørt på den, fortæller hendes mor.

- Ja, jeg har cyklet på den, lige siden jeg fik den, til og fra skole, uden at have spor ondt i knæene, tilføjer Nikoline, der havde en forrygende dag sammen med sit store idol.

Læs mere om: