30. dec. 2017
Af af Ken Richter

Jesper i den gamle krop: Forfulgt af uheld

Jesper Sørensen.
Jesper Sørensen.
Foto: Benny Rytter/TV2
Jesper Sørensen har en skrøbelig krop på grund af den genetiske sygdom progeria. Det resulterede senest i en hofte, der gik af led, da han sparkede til en bold.

20-årige Jesper kan godt nogle gange glemme, at han skal være ekstra forsigtig, når han bevæger sig rundt. For eksempel gik hans hofte af led ved noget så uskyldigt som at sparke til en fodbold. Det betød han i længere tid skulle sidde i kørestol.

I sommer var Jesper igen uheldig ved et progeriatræf i Norge.

Jesper Sørensen kom til skade i radiobil

- Vi skulle ud at køre i radiobiler, og så ville jeg lige elegant hoppe ned på min plads ved siden af ham, der styrede radiobilen. Jeg kom lidt skævt ind, og så gik min hofte af led igen. Jeg sagde ikke noget, men bad chaufføren om at hjælpe mig med at få mine ben helt ind i radiobilen.

- Han vidste jo ikke noget, så han tog bare ved. Det gjorde virkelig ondt, men heldigvis fik han uden at vide det mit ben på plads i hoften igen, fortæller Jesper, der dog ikke slap for flere uheld i radiobilen.

- Da turen var færdig, skulle jeg ud af sikkerhedsselen, og det fik jeg heller ikke gjort specielt heldigt, for nu gik min skulder af led. Den måtte jeg på skadestuen for at få sat på plads. Uden narkose, husker Jesper om den uheldige dag.

Efter de smertefulde uheld siger Jesper eftertænksomt:

- Hvad lærte jeg så af det? Jeg skal altid huske at spørge om hjælp. Det vidste jeg sådan set godt i forvejen, men nu lærte jeg det på den hårde måde, smiler han tappert.

Læs mere om: