Tirsdag, 23. august 2011 — af af Jan Bergman

Jesper Klein er død 66 år gammel

Jesper Klein døde mandag i en alder af 66 år.
Jesper Klein døde mandag i en alder af 66 år.
Foto: Hanne Juu/BILLED-BLADET
- Familien var samlet, så min far døde i familiens skød, siger Jesper Kleins søn, Sebastian Klein til DR.

Skuespilleren Jesper Klein døde mandag efter kort tids kræftsygdom, oplyser hans søn Sebastian Klein ifølge Ritzau.

- Det er gået ret hurtigt. Det eneste jeg kan sige er, at han fik konstateret kræft i leveren for halvanden måned siden, og i aften døde han så. Det er gået ret hurtigt. Han døde kl. 20 her til aften, mens familien var omkring ham, fortæller sønnen til BT.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Klein var gift med Lykke Nielsen fra 1970 og til hendes død, og hun var mor til Sebastian Klein. Efter længere tids kræftsygdom døde hun den 29. august 2006.

Jesper Klein huskes især for sit samarbejde med Jess Ingerslev og Tom McEwan i Klyderne.

Den folkekære Jesper Klein har modtaget Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle i Balladen om Carl-Henning (1969) og Robertprisen for bedste mandlige hovedrolle i Skønheden og udyret (1984).

Som skuespiller fik han sit gennembrud, 1969, med den mandlige rolle i Kameldamen, som han spiller sammen med Jytte Abildstrøm.

På TV fik hen en fornyet popularitet i rollen som rigsarkivaren Birger Bertramsen i julekalenderne Alletiders jul, Alletiders nisse, Alletiders Julemand, Pyrus i alletiders eventyr og i filmen Pyrus på pletten.

En noget sen anerkendelse fik han i 2002, da han blev æreskunstner i Østermarie på Bornholm, og fik opkaldt Jesper Kleins Banegaardsplads efter sig.

Jesper Klein blev 66 år og efterlader sig sønnen Sebastian Klein, der har to børnebørn, og en datter, Sandra, som bor i Norge, og ligeledes har to børn.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden