Fredag, 4. december 2020 - af Majken Munk

Jim Lyngvild afslører: Derfor bliver nyt projekt ikke til noget

Jim Lyngvilds udstilling på Museum Jorn er blevet udskudt. 

Jim Lyngvilds udstilling på Museum Jorn er blevet udskudt. 

Foto: Kaspar Wenstrup
Denne jul har Jim Lyngvild nyfortolket krybbespillet fra juleevangeliet. Det skulle have været udstillet på Museum Jorn, men sådan blev det ikke alligevel.

Det er svært at planlægge noget som helst i 2020. 

Netop det har Jim Lyngvild mærket på egen krop. Fredag den 4. december skulle en udstilling af en nyfortolkning af krybbespillet fra hans hånd være åbnet for offentligheden på Museum Jorn. 

Men udstillingen er blevet udskudt til 2021 på grund af de nyeste restriktioner i forbindelse med coronapandemien. 

Positivt at udskyde

Men hos Jim Lyngvild er der ikke meget negativitet at ane, han er nemlig ikke lige til at vælte af pinden. 

- Det er jo corona, der gør det. Det er positivt, at det bliver udsat. Det er simpelthen, fordi museet har oplevet en så stor forhåndsinteresse, at de ikke tør at gennemføre udstilingen, fordi de var bange for, at det ville vælte ind med mennesker, siger Jim Lyngvild til BILLED-BLADET. 

Det harmonerer ikke særlig godt med restriktionerne i forbindelse med coronapandemien, men det var også et spørgsmål om, at museets gæster ikke skulle få en ærgerlig oplevelse. 

Jim Lyngvild forklarer, at Museum Jorn ikke var interesseret i, at ventetiden skulle blive for lang for de mange interesserede gæster, da det kun er tilladt at lukke et mindre antal ind ad gangen. 

Et tveægget sværd

For at blive i termer, som passer umådeligt godt til Jim Lyngvilds livsstil, så ser han udskydelsen som et tveægget sværd. 

- Det er jo positivt, at folk interesserer sig for det, jeg laver. Tænk at blive ramt af så meget succes, at man er nødt til at udskyde en udstilling. Der er jo forretninger, der går konkurs. Så det kan vi vist ikke klynke over, siger den altid optimistiske Jim Lyngvild.

Den 16. december skal Jim Lyngvild fortælle om krybbespillet ved et arrangement, der blev udsolgt på en time.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Heldigvis kan Jim Lyngvild indtil videre også se frem til 2021, hvor det er planen, at Museum Jorn gennemfører udstillingen. 

I julen 2021 vil det altså være muligt at opleve Jim Lyngvilds life-size krybbespil om juleevangeliet i en opdateret version på Museum Jorn. 

GALLERI: Hjemme hos Jim Lyngvild

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden