Mandag, 3. oktober 2011 — af af Vibeke Spangsberg

Jim Lyngvild søger hjælp for spøgelser på sin gård

Jim Lyngvild
Jim Lyngvild
Foto: Alex Tran/BILLED-BLADET
Modediktatoren Jim Lyngvild har fået at vide, at en gammel kone spøger på hans gård

Jim Lyngvild er gået i gang med sin store drøm - et vikingehus i skønne omgivelser. Til det formål har modediktatoren købt den gamle, faldefærdige gård Hædersdal med tilhørende jord.

Men det er ikke lutter idyl. For nedrivningen har givet Jim og hans mand, Morten, problemer med en afdød beboer. Og derfor har Jim haft besøg af en clairvoyant på stedet - Mariakaisa Bruun.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun har tidligere hjulpet ham med spøgelsesproblemer på hans nuværende gård. Og først var Jim ikke så sikker på, at han kunne tro på, hvad hun sagde. For Mariakaisa var så konkret, at det næsten ikke kunne være rigtigt.

Men Mariakaisa hjalp Jim med at tackle det at have et spøgelse i huset. Og hun beskrev meget nøjagtigt spøgelset som en mand, der haltede. Siden fik Jim at vide af naboer, at den tidligere beboer havde haltet, fordi han havde haft tuberkulose som barn.

Derfor var Jim Lyngvild ikke i tvivl om, at han skulle have hjælp fra Mariakaisa, da der også viste sig at være problemer på den nye, gamle gård.

Det hele startede, da Jim begyndte at rive det gamle ildsted i Hædersdal ned. Han regnede med, at det var et godt, gammelt jernkomfur, som han godt kunne bruge i det nye vikingehus. Han opgav dog halvvejs, fordi det viste sig, at komfuret ikke var et smedejernskomfur, men projektet blev starten på et problem.

- Da vi var ude ved huset, havde vi en oplevelse af, at der var en enorm stor ro på stedet. Men da vi kom hjem og gik i seng, skete der noget. Morten og jeg vågnede begge klokken tre om natten. Morten sagde: "Det er som om, der er nogen, der rusker i mig. Min mand er ellers meget skeptisk over for sådan noget. Og jeg var iskold.

Efter den oplevelse kunne hverken Jim eller Morten sove mere, men måtte op og se fjernsyn. Og siden ringede Jim til Mariakaisa, der sagde:

"I har købt det mest vidunderlige sted, men jeg bliver nødt til at komme derned. For alt er ikke, som det skal være".

Og hun spurgte, hvad det var for nogle sten, de havde pillet ned i det hus. Jim forklarede, at det var ildstedet - og Mariakaisa havde forklaringen:

"Det er der, problemet ligger. Der er en ældre dame, der er vred. Det skal vi have ryddet op i. Ellers får I det aldrig godt på det sted", mente hun.

Jim og Mariakaisa mødtes derefter ved huset, og her satte Mariakaisa flere ord på, hvad hun så.

- Der var - som hun før havde fortalt - en dame. En stor, svær kogekone, som hun skulle have væk. Det var hende, der skabte problemer, fordi jeg kom og rodede rundt i hendes køkken og hverdag. Mariakaisa kunne mærke, at det her sted altid havde været lidt fattigfint, og nu kom jeg og pillede ved huset og afslørede, at det hele var maling og staffage. Komfuret var f.eks. bare en metalplade, der var muret ind - i stedet for et smedejernskomfur. Så hun ville have mig væk, inden jeg afslørede for meget.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden