Jim Lyngvild tjener stort på Pia Kjærsgaard-billede

Jim Lyngvild.

Jim Lyngvild.

Foto: Alex Tran
Designeren har netop inkasseret en god sum penge for et portræt af politikeren som dronning.

Det er kommet som lidt af en overraskelse for Jim Lyngvild, at det, der begyndte som en hobby, nu er endt med at være en økonomisk gevinst.

Designeren er nemlig vild med at være kreativ, og det har resulteret i en del specielle billeder. Et af dem forestiller Dansk Folkeparti-politikeren Pia Kjærsgaard som dronning med en krone på hovedet.  

Netop det billede er blevet solgt for 22.000 kroner til en fynsk erhvervsmand.

Bange for pengene

- Jeg er pt. Danmarks højst betalte fotokunstner. Det er meget mærkeligt, for jeg har aldrig lavet disse billeder for at tjene penge, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Faktisk sagde jeg ”nej tak” til at udstille på Galleri Flintholm meget længe, fordi jeg var bange for, at min kreativitet og det, at jeg slapper af, når jeg laver mine billeder, ville forsvinde, hvis der kom penge ind over. Men nu er det der, og det er helt flippet så stor en succes, det er blevet.

Barbie-billeder

Flere af hans værker er udstillet på Galleri Flintholm, og Lyngvild er nu i fuld gang med en ny billedrække.

- Lige nu arbejder jeg med Barbie-universet. F.eks. har jeg udstillet Vladimir Putin - klædt som trans i pink barbie-strutkjole og kælende med en anden mand. Det billede elsker jeg, forklarer han.

Lyngvild har desuden en aftale med ”Vild med dans”-alderspræsidenten Erik Brandt om, at han skal stille op som Jesus med det lille lam i armene.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden