Jonatan Spang er både til skuespil og standup

Jonatan Spang

Jonatan Spang

Foto: Birger Storm
Skuespilleren, komikeren og filminstruktøren Jonatan Spang har et ben i hvert fag

Skal der stå skuespiller eller standupkomiker på visitkortet? På Jonatan Spangs står der begge dele, og med aktuelle "Talenttyven" kan han også tilføje filminstruktør.

Men da han tog de første skridt ind på standupscenens skrå brædder i 1998 og året senere startede på Aarhus Teaters skuespillerskole, forstod hverken skuespil- eller komik-kolleger, at Jonatan Spang prioriterede begge kunstarter lige højt. Det fortæller han i et interview til avisen 24timer.

- Jeg fik at vide, at jeg ikke kunne være en seriøs skuespiller, hvis jeg lavede standup. Og de andre komikere kunne ikke forstå, hvorfor jeg ville være på SU i fire år, når jeg kunne optræde, fortæller 34-årige Jonatan Spang og tilføjer:

- Dengang jeg blev optaget på skuespillerskolen, tænkte jeg, at det måtte være en styrke, hvis jeg kunne flere ting, i stedet for at tænke på det som en begrænsning, og sådan har jeg det stadig.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Jonatan Spang vandt DM i standup i 1999, og ud over at medvirke som både skuespiller og instruktør i den nye film "Talenttyven" kan han for tiden også opleves hver søndag aften i "Forbrydelsen 3" på DR1.

Til februar kan man se nærmere på hans metier som standupkomiker, når han optræder med showet "Jonatan Spangs bryllup".

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden