24. dec. 2014
Af af Niels Burgos

Julebarn: Thure Lindhardt fylder 40

Dagens fødselar mestrer alt fra komedie over drama til store internationale filmroller.
Dagens fødselar mestrer alt fra komedie over drama til store internationale filmroller.
Foto: UIP
Siden sin debut på scenen har den blonde skuespiller med stor sikkerhed placeret sig som en af vores mest lysende stjerner.

Det bliver ikke nogen helt almindelige juleaften for Thure Lindhardt. Netop i dag, 24. december, kan han fejre sin 40-års fødselsdag - og se tilbage på en karriere, der er mere imponerende, end hans alder skulle retfærdiggøre. Han er Danmarks blonde vidunderbarn - selv om han med sin runde fødselsdag i dag nok gerne ser sig fritaget for den betegnelse.

Thure er født i en familie med mange præster og teologer, men allerede som barn vidste han, at det var skuespillet, der trak i ham. Han var ikke meget ældre end 12 år, da han fik sin første mindre filmrolle. Siden er det blevet til mange - og store - roller på teater og film. Han har spillet med Tom Hanks i "Engle og Dæmoner" - været med i Sean Penn's "Into the Wild" - og en stribe af danske dramaer og komedier.

Han blev uddannet som skuespiller fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1998, og det er på scenen, han har høstet sine største triumfer. Thure har modtaget en lang række hædersbevisninger for sit skuespil, bl.a. Reumertprisen og Teaterpokalen.

Læs mere om: