Mandag, 1. november 2010 - af af Bent Sennenwaldt

Karen Linnebjerg i chok: Mit hjerte gik i stå

Jan og Karen Linnebjerg med børn

Jan og Karen Linnebjerg med børn

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Skuespillerparret Karen og Jan Linnebjerg havde planlagt en rigtig hygge-efterårsferie. Blandt andet en tur til Legoland med deres syvårige søn, Magnus. Sådan gik det bare ikke.

Den eneste tur, Karen Linnebjerg Abrahamsen kom ud på i sin ferie, var en tur i en ambulance med blå blink og udrykning fra hjemmet i Ganløse til Frederikssund Hospital.

I dag er den 49-årige Karen Linnebjerg hjemme igen, og hun har det godt.

- Jeg har bare haft alt for meget fart på, fortæller hun.

- Det begyndte jeg virkelig at tænke over, da jeg blev indlagt på en afdeling, hvor der ellers kun lå ældre damer. Hold op, hvor skal jeg til at passe på mig selv.

- Jeg lider af hjerteflimmer. Det er arveligt, og det er meget ubehageligt. Det føles, som om der en bordtenniskamp i gang inde i hjertet. Da anfaldet kom, ringede Jan 112, selvom jeg syntes, det var lidt for meget. Men da ambulancen kom, og de havde undersøgt mig, sagde de: Vi skal til Frederikssund, og vi kører nok lidt stærkt!

- Jeg lå i 12 timer med hjerteflimmer - og så gik mit hjerte pludselig i stå! Bare i ét sekund, så slog det normalt igen. Jeg var faktisk ikke bange, for jeg tænkte, at på et hospital er man i gode hænder, ikke? Men jeg har været bange i hverdagen; for eksempel for, at jeg skulle få et anfald, mens jeg kørte bil.

- Meget af mit arbejde er stillesiddende. Jeg indlæser lydbøger, og jeg lægger stemme til tegnefilm. Det er der ikke meget motion i, så nu skal jeg til at lægge mit liv om. Jeg skal lære at sige nej en gang imellem til et jobtilbud, og jeg skal til at motionere. Vi bor smukt her ved Ganløse, der er masser af muligheder for at gå ture i skoven.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden