14. nov. 2010
Af af Anna Johannesen

Karen Thisted i dramatisk strid

Karen Thisted
Karen Thisted
Foto: Lars H. Laursen
Lensgreve stopper erindringsbog og efterlader Karen Thisted tomhændet.

Adam Knuth havde glædet sig til samarbejdet med journalisten og forfatteren Karen Thisted, men da han så de første 80 sider af det, der skulle blive hans erindringer, sagde han stop.

- Det er jo ren Ekstra Bladet, fnyser den 77-årige lensgreve fra sit gods i Skotland.

- Vås, siger Karen Thisted.

Det begyndte ellers rigtig godt. Knuthenborgs 77-årige lensgreve og kammerherre, Adam W. Knuth, havde glædet sig til at modtage Karen Thisted på sit højlandsgods Ben Loyal i Skotland og var indstillet på at sætte al den tid af, som var nødvendig, når man skal fortælle om sit liv.

Billeder og udklip lå parat, og selvfølgelig var der også sørget for et af godsets komfortable værelser til Karen, som Adam Knuth har kendt gennem mange år og flere gange haft til bords til selskaber hos fælles venner.

Spadserture i det skotske

Også Karen Thisted havde glædet sig. Selvfølgelig først og fremmest til samtalerne med Adam Knuth, men også til spadsereture i det skotske højland. For man snakker nu engang så godt, når man går.

- Jeg havde da også investeret i et par dødlækre støvler, siger hun. De kostede en formue.

Men støvlerne er én ting. Langt værre er det, at Adam Knuths erindringsbog ser ud til aldrig at blive til noget. En økonomisk bet for Karen Thisted, som har lagt et helt års arbejde i projektet, mens Adam Knuth kan "nøjes med" bare at ærgre sig gul og grøn over, at han overhovedet sagde ja til opgaven.

Ubehagelige afsløringer

Han synes, tiden har været spildt, selv om han "har nydt" Karens selskab. Til gengæld er han glad for den klausul, han har indgået med Politikens Forlag, om at hvis han ikke brød sig om bogen, blev den ikke til noget.

Men hvad er det så, der er gået galt?

Det siger bogens arbejdstitel "Da skyggerne forsvandt over Knuthenborg" måske noget om, for til Adam Knuths liv hører naturligvis også opvæksten med en far, lensgreve Frederik Marcus Knuth, der både blev dømt for pædofili og efter krigen også fik en fængselsdom for sit samarbejde med nazisterne.

Læs mere om: