Mandag, 6. marts 2023 — af Julie Nolsöe

Keld og Hilda Heick: Dette er det eneste vi frygter ved at blive ældre

Hilda og Keld Heick
Hilda og Keld Heick
Foto: Martin Høien
Ægteparret og musikerduoen er ikke bange for at komme op i årene - men der er dog én ting, de begge frygter ved fremtiden

Musikerduo og ægtepar gennem mere end 50 år, Keld og Hilda Heick, har været ved hinandens side gennem mange årtier.

Parret mødte nemlig hinanden under søde omstændigheder, da de var ganske unge.

Kelds kusine gik i klasse med Hilda, og til en klassefest manglede de en høj fyr til at danse med de høje piger, og så blev Keld inviteret. Han havde på det tidspunkt allerede været forelsket i Hilda i mange år, da de havde gået på samme skole.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg var knapt 15, og Keld var 15, da vi lærte hinanden at kende, og da vi så når til min 18-års fødselsdag, så beslutter vi os for at vise familien, at vi mener det alvorligt, fortalte Hilda Heick i et stort interview med BILLED-BLADET i 2018 i forbindelse med deres guldbryllup.

Og de to unge mennesker var bestemt seriøse omkring deres kærlighed.

Den 24. august 1968 blev parret gift, og de kan derfor fejre smaragdbryllup i år, når de runder 55 års ægteskab til august.

Efter så mange år ved hinandens side, er det ikke svært at forestille sig, at det for begge parter må være svært at tænke sig til et liv uden den anden. 

I et større interview med fagbladet FOA sætter ægteparret nu ord på deres tanker om, hvad fremtiden og alderdommen mon bringer for dem.

- Vi frygter ikke den dag, vi måske skal på plejehjem, fordi vi ikke kan klare os selv længere, lyder det fra Keld til mediet, og Hilda giver ham ret i, at hun ikke er bange for at komme på plejehjem.

Hun tilføjer, hvad både hun og Keld tilgengæld er bange for, når det handler om at blive ældre:

- Det, jeg frygter allermest, er den dag, vi ikke har hinanden. Det er det eneste, vi frygter – og så at blive en grøntsag, som ikke gør nogen nytte.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden