23. apr. 2012
Af af Helle Skram de Fries

Kendte designere donerer deres smukke kjoler

Modige og smukke modeller var iført lækre designerkjoler, som kan købes hos Lauritz
Modige og smukke modeller var iført lækre designerkjoler, som kan købes hos Lauritz
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
20 superseje kvinder gik iført de smukkeste designerkjoler catwalk for at skaffe penge til forskning inden for brystcancer

Skaldede, seje og smukke. Det var et bevægende syn, da 20 kvinder, der alle er ramt at brystcancer og er i kemoterapi, gik catwalk på Axelborg i København for 600 tilskuere.

Der var kø langt rundt om hjørnet på Vesterbrogade, da fonden "A Race Against Breast Cancer" afholdt Europas første - og måske verdens største - catwalk "Science meets Fashion - Bald is the new Black" - udelukkende med kvinder i kemoterapi som modeller.

De smukke, skaldede kvinder var i kjoler fra Jesper Høvring, Kopenhagen Fur, Wackerhouse, Ole Yde, Stasia, Heartmade, Stella Nova, Nuit Comme Oui, DAY et Birger Mikkelsen, Benedikte Utzon, Elise Gug, David Andersen, Stella Nova og Antonie Lauritzen.

Designerne har doneret kjolerne, som i en uge frem vil være til salg på Lauritz.com - og alle pengene går ubeskåret til ”A Race Against Breast Cancer”.

Fodens eneste formål er at skaffe penge til forskning i brystcancer - og alle pengene går til forskning. De udgifter foreningen har dækkes ind af sponsorater.

Initiativet til modeshowet er taget af søstrene Josephine og Josina Bergsøe, der begge selv er behandlet for brystcancer. Og showet var kæmpe succes. Det var meget bevægende at se de superseje kvinder på catwalken - og mange tilskuere fældede en tåre af bevægelse.

-Det er meget overvældende, og vi har måtte sige nej til mange, fordi interessen har været så enorm. Næste år lejer vi Bella Centeret, lyd det fra en glad og stolt Josine Bergsøe.

Camilla Miehe-Renard var en engageret og kompetent konferencier. Lis Sørensen sang , Hanne Jacobsen stod for koreografien, og Marys Stylist, Anja Alajdi, havde stylet de smukke kvinder.

Se galleriet med de flotte kreationer. De kan blive dine, hvis du går ind på Lauritz.com. Få en smuk kjole og støt en god sag. Hver niende kvinde i Danmark bliver ramt af brystcancer. Vi har alle en søster, en mor, en veninde, en moster, en tante en nabo eller en kollega, der er - eller har været - ramt.

Læs mere om: