22. sep. 2008
Af af Signe Ravn

Kenneth Carlsen var styret af tvangshandlinger

Kenneth Carlsen har for længst fået kontrol over sine tvangshandlinger, men i årevis truede de med at tage magten fra ham.
Kenneth Carlsen har for længst fået kontrol over sine tvangshandlinger, men i årevis truede de med at tage magten fra ham.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
I sin nye biografi afslører Kenneth Carlsen, at han i årevis var styret af en lang række tvangshandlinger.

På tennisbanen fremstod Kenneth Carlsen topmotiveret og koncentreret, men i årevis var turen ud til banen en lang række af ritualer, der truede med at tage kontrollen over tennisspillerens liv. Det afslører Kenneth Carlsen til Politiken i anledning af udgivelsen af hans nye bog 'Alene på banen', der udkom i sidste uge.

Tvangshandlingerne, der kunne være at gentage det samme bevægelsesmønster forud for hver serv, var knyttet til det præstations-pres, Kenneth følte, og de aftog først, da han havde en lang skadespause. I den periode søgte han hjælp hos en sportspsykolog og genfandt glæden ved at spille tennis.

"Jeg kan forhåbentlig være med til at bryde nogle tabuer. Hvis det kan få nogle til at åbne op og derigennem få det bedre, vil det da være helt fantastisk. Jeg tror, der er mange, der har haft tendenser til det, jeg har, som ikke rigtig tør sige det til nogen, ligesom jeg heller ikke altid har fortalt, hvordan jeg havde det," fortæller Kenneth Carlsen i Politiken søndag.

Læs mere om: