21. feb. 2013
Af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Kira Eggers har fået en ny karriere

Kira Eggers
Kira Eggers
Foto: AOP
Den tidligere model Kira Eggers har planer om at tage en uddannelse som personlig træner for at hjælpe folk videre til en livsstilsændring.

Hun har kastet sig over at være fotomodel, fotograf og livsstilsblogger. Men 38-årige Kira Eggers har meget vel noget helt andet i støbeskeen, for efter sit store vægttab i forbindelse med TV-programmet "På egen krop - Kira Eggers som bodybuilder", er hun nu blevet ti kilo lettere. Derfor har hun fået blod på tanden til at give sine gode erfaringer videre til andre.

- Jeg overvejer at tage en uddannelse, som den mine trænere i programmet også har, så jeg kan hjælpe folk, der er gået i stå. Det kan enten være, fordi de spiser den forkerte mad, fordi de for eksempel ikke får nok mellemåltider eller træner forkert. Det interesserer mig rigtigt meget at hjælpe de folk videre, siger Kira Eggers, der søndag gør alvor af sine ord med et heldags-seminar, hvor hun i samarbejde med magasinet Q giver gode råd videre til deltagerne.

Hun har oplevet, at flere kost- og træningsforvirrede mennesker er kommet til at hende for at få del i hendes erfaringer. Kira Eggers understreger, at hendes imponerende resultater bunder i en grundlæggende livsstilsændring, så hun i dag lever efter 80/20-reglen om 80 procents sund mad og 20 procents udskejelse.

- I dag har jeg mere overskud til at tackle stress, og at jeg har en dårlig dag, fordi jeg ikke har et blodsukker, der hele tiden fucker op. Jeg er mere stabil og gladere for at se mig selv i spejlet. Før hadede jeg jo at gå i prøverum, men nu skal jeg nærmest rives ud af dem, siger hun.

Nu har hun også værktøjerne til at forblive i det sunde mønster, selv om hun er udfordret med arbejdet eller rejser ud i verden. Den bodybuilding hun har gennemgået har handlet om at skulpturere kroppen til at se ud, som Kira Eggers præcist ønskede den. Er du for eksempel ked af dine stolpe-ben, så er det nok ikke her, at du skal sætte med den hårdeste træning for at opbygge muskelmasse, lyder rådet Kira Eggers.

- Har man den rigtige kost- og træningsplan, så skal det nok virke, og det var vigtigt for mig, at mine trænere blev ved med at sige, at jeg bare skulle gøre, som de sagde, for så ville det virke, siger hun.

Læs mere om: