23. feb. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Kira Eggers: Sådan tabte jeg 10 kilo

Kira Eggers
Kira Eggers
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Der har været et hårdt og målrettet arbejde bag Kira Eggers’ store vægttab, der skulle gøre hende til professionel bodybuilder.

Det er slut med kulhydrater, det er slut med alkohol, og det er ind med riskagerne. Den tidligere model, 38-årige Kira Eggers, havde sidste år succes med at tabe sig ti kilo under et intensivt forløb under optagelserne til TV-programmet "På egen krop - Kira Eggers som bodybuilder", der blev sendt på kvindekanalen TLC.

Til hjælp havde hun en række professionelle bodybuilder, der sammensatte Kira Eggers' trænings- og kostforløb igennem de 11 uger, og i dag er den tidligere model et betydeligt gladere og slankere menneske som følge af livsstilsændringen.

- Før tænkte jeg ikke over at dele kulhydraterne op. Der kunne jeg godt spise både pasta og kartofler til frokost uden at dele det op, og jeg løftede højst vægte et par gange om ugen som motion. I dag er jeg meget mere fokuseret, og jeg synes, at det er et usundt forhold, jeg havde til mad. Der er ligesom kommet en bremseklods ind i hovedet på mig, og i dag tænker jeg, at former er for meget blødhed, siger Kira Eggers.

Nu lever hun efter en regel, der dikterer 80 procents sund livsstil og 20 procents udskejelse, og så har Kira Eggers erfaret, at det også handler om at slå koldt vand i blodet og have tålmodighed, når man indfører en sund livsstil.

- Min krop binder meget væske, og derfor kan jeg være slem til at handle i panik, men man skal huske, at resultaterne ikke kommer med det samme. Jeg har da også skullet kæmpe med min manglende tålmodighed. Man kan også let blive forvirret af forskellige informationer om kost og motion, og det er vigtigt, at man netop er tålmodig og lægger en konkret plan, siger Kira Eggers.

Hun har nu lært, at der er en fin balance mellem væske og fedt i kroppen, og at eksempelvis store arme enten skyldes slappe arme eller for meget fedt i armene, men at det samtidigt også er muligt at have tynde arme og ingen muskelmasse, hvilket heller ikke er hensigtsmæssigt.

Samtidig ved den tidligere model også, at pulverkure og hurtige løsninger er uden virkning, men at det er et fornuftigt kost- og træningsprogram, der skaber resultaterne. Oveni det skal lægges en god portion tålmodighed og træning med den rette teknik for at få det samme resultat, som hun, ifølge den tidligere model.

Læs mere om: