12. apr. 2015
Af af NIels Burgos

Lars Mikkelsen: Dronningen er skøn

Det gav ingen mening for Lars Mikkelsen at forsøge at efterligne Putin i rollen som Ruslands præsident. - Han er lille, jeg er høj, siger han.
Det gav ingen mening for Lars Mikkelsen at forsøge at efterligne Putin i rollen som Ruslands præsident. - Han er lille, jeg er høj, siger han.
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
Lars Mikkelsen mener, vi er heldige med at have en dronning, der interesserer sig for kunst

Efter rollen som russisk præsident i den amerikanske successerie "House of Cards" og hovedrollen i TV-serien "Mord uden grænser" er den internationale interesse for Lars Mikkelsen nærmest eksploderet. Den britiske avis The Independent har således også haft en reporter i København for at tale med Lars Mikkelsen. Det bliver til en lang snak om Lars Mikkelsens karriere, om brormand Mads, om sønnen der er blevet optaget på teaterskole - og til slut nævner journalisten, at Lars vist også er blevet slået til ridder af den danske dronning. Den slags imponerer også englændere. Skal han mon kaldes "Sir Lars"? funderer journalisten.

Lars Mikkelsen: Jeg er ikke Sir

- Ja, jeg er ridder ... "Sir Mikkelsen" ... Nej, vi bruger ikke rigtig den dér ridder-ting. Vi får bare ordenen. Ikke nogen titel. Vi får et lille møde hos dronning Margrethe, man taler lidt med hende. Hun er skøn. Meget interesseret i kunst. Hvis hun ikke var, ville vi være på et trist sted, fordi det er svært at finde en politiker, der er lige så interesseret, siger Lars Mikkelsen til den britiske journalist, som derefter spørger om ridderslaget blev givet for noget specielt - eller for generelt at være skuespiller.

- Åh, nej, du ved ... det er bare, at jeg har været her et stykke tid, lyder Lars Mikkelsens beskedne svar.

Lars Mikkelsen kan ses i sidste afsnit af "Mord uden grænser" på DR1 kl. 20 i aften, søndag.

LÆS OGSÅ: Da Lars Mikkelsen kyssede Robin Wright

Læs mere om: