8. apr. 2018
Af Lisbeth Grube

Lene Beier: Derfor støtter jeg kampen mod kræft

Lene Beier.
Lene Beier.
Foto: Lars H. Laursen
TV-værten Lene Beier, der søndag står i spidsen for et liveshow for Kræftens Bekæmpelse, mistede sin mormor af cancer.

Mens tusindvis af danskere er på gaden søndag den 8. april for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses store landsindsamling, er TV-værten Lene Beier foran kameraet i den gode sags tjeneste.

Hun og kollegaen Thomas Skov Gaardsvig står nemlig i spidsen for et stort liveshow på Facebook.

Her vil de hylde de mange, der er ude med raslebøsserne og tale med alt fra patienter til pårørende.

Lene Beier er ny ambassadør for Kræftens Bekæmpelse, og det er en hjertesag for hende.

Vil mindes mormor

- Kræft er en lortesygdom, der berører os alle sammen. Første gang, jeg blev slået omkuld, var, da jeg mistede min mormor. Hun blev kun 56 år og døde af lungecancer, da jeg var 13, fortæller Lene Beier til BILLED-BLADET på den store indsamlingsdag.

- Jeg kan huske, at jeg tog op for at besøge hende på sygehuset, og da jeg kom en dag, havde min mor ikke nået at ringe til mig. Det var et chok, at hun pludselig var væk. Jeg var meget, meget tæt på min mormor, og det er hende, jeg kommer til at tænke på i dag, siger Lene om det vigtige arbejde.

Lene Beier har tidligere haft sine børn med ude at samle ind, og netop nu er hun frontkvinde i kampagnen 10-kampen, hvor danskerne kan få tips til en sundere livsstil.

I løbet af liveshowet, som består af fire udsendelser, transmitteres der fra hele landet. Se liveshowet fra kl. 15.30 på Kræftens Bekæmpelses Facebook-side.

Læs mere om: