25. nov. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media

Lene Hansson: Har kæmpet med dårlig samvittighed

Lene Hansson
Lene Hansson
Foto: AOP
Selvforkælelse har ikke altid ligget lige for hos kosteksperten Lene Hansson.

Kan man godt tillade sig at rejse en weekend væk fra mand og børn for at hygge sig på et kursted med en veninde? Og er det okay at købe pizzaer til gæsterne i stedet for at kreere en stor tre-retters menu?

For Lene Hansson, der er kendt som kostekspert fra diverse medier og bøger og ejer af et wellnesscenter, har det ikke altid været helt let at forkæle sig selv.

- Mine forældre var meget arbejdsomme, og selv om jeg synes, min mor var et af de fedeste mennesker, så gav hun mig ofte dårlig samvittighed. Hun ofrede selv alt for sine børn. Hun sagde sit gode job op og blev hjemme hos os, indtil vi begyndte at gå i skole, så da jeg fik min søn, kunne hun ikke forstå, når jeg skulle på weekend med veninderne eller gjorde noget andet for mig selv. Jeg har kæmpet meget med dårlig samvittighed, men gik på et tidspunkt hos en psykoterapeut, som sagde til mig, at det er vigtigt at gøre noget for sig selv. Jo bedre man selv har det, jo bedre mor, kone, kollega og veninde bliver man, siger Lene Hansson til FEMINA

Forkælelse er mere naturligt i dag

Hun tror i øvrigt også, at den dårlige samvittighed over at prioritere sig selv især er et generationsspørgsmål.

- Jeg tror, generationen født i 60'erne og 70'erne er den sidste, der føler, at luksus og selvforkælelse er noget, man skal stjæle sig til. Blandt de yngre generationer er det i højere grad blevet noget helt naturligt, men min generation kæmper stadig med det, lyder det fra Lene Hansson.

Hun mener, at selvforkælelsen kan betyde, at vi ikke knækker nakken på de mange opgaver, vi har i hverdagen.

Læs mere om: