Onsdag, 9. september 2020 — af af Stine Ramlyng og Tanja Larsen

20 SKØNNE BILLEDER: Hjemme hos krimikongen Jussi Adler-Olsen

Sommerhuset hos Danmarks ukronede krimikonge signalerer alt andet end det dystre thrillerunivers Jussi Adler-Olsen skriver om. Huset emmer af hygge, kærlighed og arbejdsomhed.

Når krimiforfatter Jussi Adler-Olsen ikke har travlt med at skrive, nyder han sit sommerhus med kig til vandet sammen med sin hustru Hanne.

Det røde hus i Rørvig fra 1700-tallet emmer af historie med bjælkelofter, pejs og hyggelige hjørner og kroge. Og så ligger det blot et stenkast fra den charmerende havn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I det lyse køkken i sommerhuset har parret haft mange gode stunder. Små kærlige blikke vidner om, at der stadig er sød musik mellem Jussi og Hanne selv efter 50 års samliv.

Fælles arbejdsværelse

Fra den grønne have bag huset kan Jussi og Hanne nyde udsigten til havet, og i den gamle lade har de bygget et fælles atelier og arbejdsværelse, hvor hun maler, og han skriver.

Ikke langt fra huset har parret købt et andet sommerhus, som de er gået i gang med at renovere. Hustruen Hanne, 68, har været med på at leve i byggestøv i lange perioder, fortæller Jussi Adler-Olsen, da BILLED-BLADET er på besøg i parrets sommerhus.

– Jeg tror, det er vigtigt, at man bliver ved med at holde sig nysgerrig og holde sig i gang, siger Jussi, som altid har flere projekter i gang.

Et hus der samler familien

Det er meningen, at det nye sommerhus skal være et samlingspunkt for deres familie – i særdeleshed sønnen Kes på 30 år, svigerdatteren Sandra og barnebarnet på et år. Det er også familien, som Jussi fejrede sin runde 70-års fødselsdag sammen med.

– Jeg er meget glad for, at jeg er fyldt 70 år, for når man har været igennem alt det, jeg har, så ved man, at man ikke er udødelig. Selv om jeg bliver ældre, så er jeg heldigvis rask, og jeg føler mig meget vital, fortæller den succesfulde forfatter, vis thrillerbøger har solgt 26 millioner eksemplarer verden over.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden