Torsdag, 24. september 2020 - af af Stine Ramlyng og Birgitte Bartholdy

Anne-Grethe Bjarup Riis: Familien splittet

Bo, Gilbert og Anne-Grethe
Bo, Gilbert og Anne-Grethe
Foto: Mikael Rieck
Anne-Grethe Bjarup Riis og manden Bo Mortensen har oplevet forældres værste mareridt, da deres søn blev syg med kræft. Det var hård periode, men i dag er de heldigvis ude på den anden side.

Egentlig har Anne-Grethe Bjarup Riis et latter­mildt væsen og elsker at få folk til at grine, hvilket i høj grad har været med til at gøre hende berømt.

Men der har også været mørke stunder og store udfordringer i hendes liv. Den største var, da hendes lille dreng Gilbert i 2015 blev syg af cancer. 

– Den slags forandrer én, fortæller hun i et dybfølt og meget ærligt interview, som man kan læse i BILLED-BLADET i denne uge.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det var så hårdt og umenneskeligt

– Min opgave var på skift med min mand at passe og pleje ham og holde øje med hans tilstand, mens han fik store doser kemo. Indimellem blev han så dårlig, så dårlig. Det var hårdt og umenneskeligt at se på, han var kun otte år og led frygteligt. Flere gange var jeg rystende bange for, at han skulle dø mellem hænderne på mig.

Vi var en splittet familie

Denne mareridtstilstand blev ikke bedre af, at hun kun så få mennesker ud over personalet, og at hendes familie var splittet. Når hun var hos Gilbert, var hendes mand, Bo, hjemme hos deres datter.

– Alle mine kræfter blev brugt på at proppe lidt kærlighed og glæde ind i Gilbert, og jeg var fuldstændig udmattet om aftenen, når lyset blev slukket, fortæller skuespillerinden, der i dag er ude på den anden side og har skrevet bogen "I Guds rige" om det sygdomsforløb, som heldigvis endte godt.

Anne-Grethe Bjarup Riis blev meget berørt, da hun holdt tale til bogreceptionen af hendes nye bog "I Guds rige" om bl.a. sønnens sygdomsforløb.

Læs det lange og ærlige interview med Anne-Grethe Bjarup Riis i denne uges BILLED-BLADET.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden