Anne-Grethe Bjarup Riis: Min mor havde en kummerlig barndom

Anne-Grethe Bjarup Riis.

Anne-Grethe Bjarup Riis.

Foto: Martin Høien
Skuespilleren har interviewet sin mor til bogen ”Send mere kærlighed” for bedre at kunne forstå sin egen til tider ensomme barndom.

Skuespilleren, instruktøren og forfatteren Anne-Grethe Bjarup Riis er både dykket ned i sin egen og i sin mors barndom for at kunne skrive sin seneste roman ”Send mere kærlighed”.

Bogen handler om kærlighed om tilgivelse og har forfatterens alter ego Helene Sandholm i hovedrollen. Den bygger på Anne-Grethe Bjarup Riis’ eget liv – og især hendes mors.

- Da jeg sad og skrev om min barndom, poppede der pludselig alle mulige episoder op, som jeg havde glemt. Jeg fandt ud af, at forholdet til min mor måske ikke var så sukkersødt, som vi gerne ville have det til at se ud, fortæller Bjarup Riis til BT.

Forstår bedre sin barndom

- Derfor tog jeg til Jylland og interviewede min mor og fik hende til at fortælle om sin barndom, så det har jeg med i et tredje fortællerlag i bogen – når jeg fortæller om det, der skete i min egen barndom, forstår man bedre hvorfor, når man ved, at min mor har haft en virkelig kummerlig barndom, tilføjer hun.

Hendes mors barndomshistorier om, hvordan hun blev slået af sin far og blev tvunget til at spise muggen mad, har hjulpet forfatteren til at forstå, hvorfor hun selv følte, at hun havde en ensom barndom og et anstrengt forhold til sin mor.

- Budskabet i bogen er, at vi skal stoppe op og kigge i vores bagage og se, hvad det er, vi har fået i vores barndom, som vi gerne vil føre videre til vores familie, og hvad vi ikke vil føre videre. Det tror jeg, man bliver et lykkeligere menneske af, forklarer Anne-Grethe Bjarup Riis.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden