4. nov. 2013
Af dkeditorial

Christiane får ros for skønhedsbog

Christiane Schaumburg-Müller
Christiane Schaumburg-Müller
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der er fire hjerter i Politiken både til Christiane Schaumburg-Müller og Dennis Knudsen for deres nye bøger.

En bog med skønhedstip fra en tv-vært og en selvbiografi fra stjernernes yndlingsfrisør - ikke ligefrem de typisk anmeldte bøger i Politiken. Men ikke desto mindre er både Christiane Schaumburg-Müllers nye bog 'Christianes Beautybog' og Dennis Knudsens 'Jeg dør kun én gang' begge blevet anmeldt i weekendens udgave af avisen.

Og begge får fire flotte hjerter af anmelderen.

- De er faktisk ret interessante, begge bøger, hvad enten læst som det, de giver sig ud for at være, eller for det, de indirekte afslører om forfatterne bag og den kendiskultur de tilhører, skriver anmelderen, der ellers starter med at skrive, hvor nemt det ville være at fælde den nemme dom om to 'selviscenesættende, overfladiske mediemennesker, der grundlæggende er optaget af at sælge sig selv som produkt og som brand'.

Begejstring og fascination

Den blonde tv-vært og skuespiller får flotte ord med på vejen.

- Undervejs i ’Christianes beautybog’ går det op for én, at der formentlig er tale om en for målgruppen ganske nyttig håndbog; den er fuld af tips og fif, den er skrevet ganske klart og letforståeligt, den er båret af ret sympatisk begejstring for sagen (at sminke sig), den er udmærket struktureret, og den er faktisk ordentligt og gedigent redigeret af en professionel redaktør, står der i anmeldelsen.

Også Dennis Knudsens selvbiografi, der ellers bugner af ikke-Politiken-stof om sex og depressioner, bliver rost.

- Jeg må indrømme, at jeg endte med at være ganske fascineret af Knudsens beretning om sine egne meritter og om sit eget liv. Knudsen bekender alt, som i A-L-T; selv når han filmes eller fotograferes og er ked af at tage sig latterlig eller ikke tilstrækkeligt mandig ud, skriver han også det ind, står der i anmeldelsen.

Christiane Schaumburg-Müller er lykkelig over anmeldelsen. På Instagram skriver hun:

- Waw. Christianes Beautybog er blevet anmeldt i selveste Politiken i lørdags. Megastolt. Ih det er en god dag. Hårdt arbejde betaler sig.

Læs mere om: