20. jan. 2015
Af Luise Marie Bekker

Derfor flytter Sara Blædel: Jeg får travlt i USA

Sara Blædel
Sara Blædel
Foto: Jacob Ljørring
Sara Blædel har ikke tid til at holde det store hus i Virum, som hun planlægger at flytte fra. Hun er gået i gang med en ny serie af krimier, og så skal hun lancere "De glemte piger" i USA.

- Jeg er mere en skrive-pige end en have-pige, siger Sara Blædel, da BILLED-BLADET spørger, hvorfor hun har sat sit hus i Virum til salg.

Boligen på 186 kvadratmeter med stor have er for svær at holde, nu hvor Sara Blædel er blevet alene, efter at hende og manden Lars Kirchhof blev skilt for omkring et år siden.

Sara Blædel har simpelthen for travlt til at holde huset og haven - hun vil hellere bruge tiden med at fordybe sig i sine krimier, og derfor er hun blevet enig med sønnen Adam på snart 18 år om at flytte tilbage til Østerbro, hvor Sara Blædel er vokset op.

Bogen får stor lancering i USA

En af de ting, forfatteren får rigtig travlt med i den nærmeste fremtid, er lanceringen af "De glemte piger" i USA.

Sara Blædel skal på turné med bogen.

- Flere af mine bøger er blevet lanceret derovre, men dette bliver den første rigtig store lancering med navne som Michael Connelly (amerikansk forfatter, red.). Det var også sjovt, da min agent ringede og spurgte, om det var o.k., hvis Nicole Kidman læste fra min bog! Selvfølgelig var det det - det skal så lige siges, at det kommer hun ikke til, men det er stadig sjovt og stort, siger Sara Blædel, der kommer til at bruge en del af foråret på den anden side af Atlanten.

Louise Rick er med på film

Serien om kriminalassistenten Louise Rick ligger også klar til at blive filmatiseret hos en agent i Hollywood, og den side af sagen er Sara Blædel lidt ambivalent omkring.

- Det er sjovt at være med på sidelinjen. Men jeg er ikke ubetinget vild med det. Rettighederne har ligget hos Nordisk Film, og jeg slår til, når nogen vil gøre det på en måde, som jeg kan lide - med de rigtige skuespillere og den rigtige instruktør og så videre, siger hun.

LÆS MERE: Sara Blædel sætter boligen til salg - kom indenfor i forfatterens villa.

Læs mere om: