19. aug. 2014
Af Dorte Quist

Iben Hjejle fortæller om sine rigtige veninder

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/140623_iben_hjejle_008.jpg
Foto: Flemming Jeppesen/FOCUS
Sammen med 11 andre kendte kvinder fortæller Iben Hjejle i den nye bog "Rigtige veninder" om det hårde, svære og helt fantastiske ved gode veninder.

Iben Hjejle fortæller ærligt i den nye bog "Rigtige Veninder", der udkommer mandag 18. august på Carlsens forlag, om hvordan hun altid har haft masser af bedsteveninder, men altid flere på samme tid.

Hun har aldrig haft lyst til at binde sig til en enkelt, for hun mener, at hvis man satser hele butikken på én veninde, så går det galt.

- Det er der ingen, der kan holde til. Ligesom når man er kærester, skal man jo stadig have et liv ved siden af, for den anden kan jo ikke udfylde alle roller på én gang.

Droppede gymnasieveninde

Så de klæbende og besiddende veninder har Iben Hjejle altid haft det svært med. Så svært, at hun engang blev ved med at aflyse aftaler med en gymnasieveninde, fordi hun var så besiddende.

Veninden ringede op, og konfronterede Iben med de mange afbud, og sluttede med ordene: "Jeg tror, det er fordi du egentlig ikke gider være venner med mig ?".

Og dertil svarede Iben med skræmmende ærlighed: "Ja, det er nok rigtig nok, at jeg ikke gider at være venner på den måde", hvorpå veninden kylede røret på.

Foruden Iben Hjejle medvirker også politikeren Johanne Schmidt-Nielsen, musikerne Oh Land, Hannah Schneider og Ida Corr, modellen Cecilie Lassen, sexolog Batoul Ørsted, journalist, Puk Damsgaard, TV-værterne Signe Lindkvist og Sara Bro samt forfatter og komiker Sanne Søndergaard samt forfatterens egen søster, Laura Maj Zeuthen i bogen, hvor de fortæller om det svære, men også fantastiske ved at have rigtig veninder.

Læs mere om: