29. maj. 2016
Af Lisbeth Grube

Jacob Riising har vundet børnebogspris

Jacob Riising.
Jacob Riising.
Foto: DR
TV-værten Jacob Riising løb med Orlaprisen for sin bog om ”Karmaboy” – og han er i gang med at skrive to’eren.

TV-værten Jacob Riising kan også skrive bøger. Det mener Danmarks børn. De har nemlig kåret ham som vinder af børnebogsprisen Orlaprisen for sin børnebog ”Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”.

- Det betyder overraskende meget for mig at vinde prisen, fordi det jo netop er læserne selv, som har stemt. Jeg ser jo ikke mig selv som en rigtig forfatter, så det kom faktisk virkelig meget bag på mig. Og så har jeg alle dage været kæmpe fan af gode, gamle Ole Lund Kirkegaard, så at det netop var denne pris, gjorde det kun endnu større, fortæller en glad Jacob Riising til BILLED-BLADET.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Riising fik hjælp af sine sønner

- Ideen til bogen kom fra min søn Marvin, og hans storebror Carlo har løbende rettet i den, som projektet skred frem, så man kan virkelig kalde det en holdsejr det her, jubler Riising.

Han har nu sat sig til tasterne for at skrive en to’er.

- I modsætning til TV så er det fantastiske ved bøger det her med at ALT kan lade sig gøre, og derfor er det en kæmpe fornøjelse for mig at skrive. "Desværre" har jeg jo et rigtigt arbejde ved siden af, så mit største problem er at finde tiden til at skrive. Alligevel er jeg i fuld gang med to’eren, som jeg håber, at danskerne vil tage mindst lige så godt imod som den første, fortæller den nykårede prisvinder.

Orlaprisen er blevet uddelt siden 2005, og det er den eneste børnebogspris, hvor modtageren bliver udpeget af børnene selv.

Læs mere om: