Jane Aamund: Det har rørt mig meget

Jane Aamund.

Jane Aamund.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Forfatteren, der ønsker aktiv dødshjælp, er glad for de mange henvendelser, hun har fået.

Jane Aamund stod for nyligt frem og fortalte, at hun ønsker aktiv dødsjælp, og det har fået debatten om det omdiskuterede emne til at blusse op på ny.

I kølvandet på at den succesfulde forfatter har fortalt om sit ønske, har hun fået mange henvendelser, og det har været en stor opmuntring for hende.

- Jeg er helt flad. Føler snart, at jeg ikke kan mere, men hvor har det været dejligt med alle de mange positive henvendelser, jeg har fået. Min beslutning om at tage mit eget liv har vakt stor opsigt, og så mange søde og kærlige mennesker har ønsket, at jeg måtte få fred. Det har rørt mig meget, fortæller Jane Aamund i et interview til BILLED-BLADET.

Jane Aamund har tidligere fået strålebehandling mod kræft i ganen, og denne behandling har ødelagt hendes knogler i kæben, så den er ved at løsne sig, og hun næsten ikke kan synke.

Derfor lever hun af flydende kost og proteindrik. Strålebehandlingen er også gået ud over hørelsen og balancenerven, og Jane Aamund kan ikke tåle morfin, så dermed lever hun nu i et smertehelvede.

Læs mere i det store interview med Jane Aamund i BILLED-BLADET torsdag.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden