Jane Aamund er flyttet fra Lemvig: Jeg savnede børnebørnene

Jane Aamund.

Jane Aamund.

Foto: Hanne Juul
Den kræftramte forfatter er både kommet tættere på sine behandlere og familien, efter hun er flyttet til Sjælland.

Den 1. juli flyttede Jane Aamund fra Lemvig i Vestjylland til en beskyttet bolig i Charlottenlund. Det har været en stor omvæltning for den kræftramte forfatter, men flytningen var nødvendig.

- Jeg har altid tænkt på, at jeg skulle leve i Vestjylland, til jeg døde, og til sidst begraves på Heldum Kirkegård ved siden af min mormor og morfar. Men så ændrede alting sig, fordi jeg blev så syg og var alt for langt fra mine behandlere i København, fortalte Jane Aamund for nyligt til BILLED-BLADET og tilføjede:

– Jeg kunne ikke klare flyveturene mere, klimaet deroppe var også blevet for barskt, jeg var jo ved at falde om i blæsten, fordi jeg er så tynd. Dertil kom også, at jeg savnede mine børn og børnebørn. Jeg savnede bedstemor-rollen, og den har jeg fået nu.

Lever livet i etaper

77-årige Jane Aamund har fire børnebørn på 6, 12, 23 og 25 år, og hun er lykkelig for, at hun har fået det bedre siden foråret, hvor hun overvejede at få aktiv dødshjælp på grund af sine smerter.

– Som cancerpatient gennem 20 år bliver ens liv levet i etaper. I én periode er det forfærdeligt, mens det i en anden føles bedre. Jeg fylder 78 til november og kan ikke spå om fremtiden. Men jeg tror ikke, jeg ønsker at blive 80, fortæller hun.

Forfatteren har fået strålebehandling mod kræft i ganen, som har ødelagt hendes knogler i kæben og gjort, at hun næsten ikke kan synke. I dag er hun dog ved godt mod – også selv om hun har tabt sig ved flytningen og nu kun vejer 48 kilo.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden