15. nov. 2010
Af af Lisbeth Grube

Jane Aamund er flyttet til København

Jane Aamund
Jane Aamund
Foto: Britt Lindemann
Jane Aamund har taget sine forholdsregler, før vinterkulden sætter ind. Den populære forfatter er flyttet fra Lemvig til København, hvor hun har købt en lille ejerlejlighed.

- Jeg vil gerne se mine børn og mine børnebørn noget mere, og samtidig synes jeg efterhånden, der er for langt til hospitalet. I vinter stod jeg i sne til halsen og sneede inde. Sådan en vinter kan jeg ikke klare igen, tilstår Jane, der kun vejer knap 50 kilo og måtte befries af naboen, da hun sad fast i snemasserne på vej til postkassen

I stedet har hun indrettet sig i en lejlighed i Charlottenlund. Desværre har hun lige mistet sin elskede puddel Rico, men Thit, hendes japanese chin, er rykket med som trofast følgesvend, og Janes to sønner og lillebror Asger Aamund bor lige om hjørnet.

- Det er smadderdejligt at være sammen med familien, og Asger kommer forbi med varm suppe til mig. Det er pragtfuldt, for jeg har så store spisevanskeligheder, at jeg stort set kun kan spise flydende mad, fortæller Jane, der døjer med følgevirkningerne efter sin kræftoperation i mundhulen.

På trods af smerterne lader Jane Aamund, som fyldte 74 i mandags, sig absolut ikke slå ud. Hun er aktuel med bogen "Øjebliksbilleder", hun glæder sig til at se både teater og ballet i hovedstaden, og forude venter naturligvis masser af oplevelser med de fire børnebørn. De to mindste er bare to og otte år.

- Du kan tro, jeg kan følge med dem. Jeg har lige taget turen helt op i Rundetårn og ned igen, beretter Jane, der ikke har sat dato på, hvornår hun vender tilbage til Vestjylland efter sin overvintring.

Læs mere om: