Søndag, 16. januar 2011 - af af Lisbeth Grube

Jane Aamunds hårde vinter: kæmper med sygdom

Jane Aamund

Jane Aamund

Foto: Ole Bjørk
Vinteren har været streng i mere end en forstand for forfatteren Jane Aamund. Den 74-årige forfatter har været ramt af genstridig sygdom.

- Jeg har haft lungebetændelse i to måneder og er ret udmattet. Jeg har hostet og spruttet, og stemmen forsvandt i en måned, så jeg har været fuldstændig isoleret fra omverdenen bortset fra mine børn og børnebørn. Nu går det heldigvis bedre, fortæller Jane Aamund, som med held supplerede antibiotika-kuren med akupunktur.

- Akupunkturen hjalp virkelig. Nu arbejder jeg på at få vægten op på mere end 48 kilo, for det er lige i underkanten, siger Aamund, der som tidligere kræftpatient har svært ved at spise på grund af stråleskader i svælget.

Lungebetændelse eller ej - succesforfatteren er flittig ved tastaturet, og hun har selv klaret de daglige gåture med hunden Thit.

- Vestjyderne er alle så seje, og det vil jeg selvfølgelig ikke stå tilbage for, lyder det energisk fra Jane Aamund.

I november udkom hendes seneste bog, men hun er allerede i fuld gang med den næste, "Herskab og tjenestefolk på nye måder". Med sin nye lejlighed i Charlottenlund kan forfatteren arbejde både i København og i sit hus i Lemvig, og hvis tempoet holder, er der bog-nyt fra Jane Aamund allerede til foråret.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden