Torsdag, 27. august 2020 - af af Stine Ramlyng og Tanja Larsen

Jussi Adler Olsen døden nær: Derfor overlevede jeg

Foto: Birger Storm
Danmarks ukronede krimikonge, der netop er fyldt 70 år, giver sin hustru en stor del af æren - dels for tilblivelsen af sine succesbøger om "Afdeling Q" - og dels for at have fundet kræfter til at overleve kræft hele to gange.

Jussi Adler-Olsen er ikke lige til at slå ud af kurs. Da den danske thriller-krimikonge fyldte 70 år den 2. august, kunne han se tilbage på et liv, hvor han har overlevet både motorcykelulykke og bilulykke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jussi Adler-Olsen tæt på at dø

Som 3-årig var han tæt på at dø af en blødningssygdom, og som voksen har han haft kræft – og overlevet – hele to gange. I dag er han rask, stærk og skarp – og i fuld gang med at renovere sit nyindkøbte sommerhus i Rørvig og med at skrive på den niende bog i sin thrillerserie ”Afdeling Q”.

Men hvorfor har Jussi Adler-Olsen superkræfter? Svaret ligger måske i hans helt egen superheltinde – hustruen, Hanne Adler-Olsen, som er kunstmaler. 

Den 27. juli har parret holdt sammen i 50 år – og Jussi forguder hende stadig.

– Jeg har været heldig at finde en fantastisk og lækker kvinde. Og så er hun begavet. Hun har altid været en fantastisk partner, der har været med på alle mine kreative idéer. Vi har for eksempel boet 15 forskellige steder, og vi har renoveret både lejligheder og huse.

Foto: Birger Storm

Faktisk har Hanne, 68, også en væsentlig finger med i spillet, når det gælder Jussis succesbøger om Carl Mørck og ”Afdeling Q”.

Jeg stoler på Hannes dømmekraft

– Hun er altid den første, der læser mine historier. Jeg skriver fem-seks kapitler, så læser hun, og bagefter giver hun mig ærlige kommentarer og kritik. Hun hæfter sig især ved, om karakterene er troværdige. Jeg stoler på hendes dømmekraft og lytter altid til hendes kritik – for hun har som regel ret.

– Hvis hun ikke havde interesseret sig for mit forfatterskab, så tror jeg ikke, det var gået særlig godt for mig. Vi har oplevet så mange ting sammen, og det styrker vores forhold. Hun er min heltinde og min soulmate, siger Jussi.

Læs det store interview med ægteparret Adler-Olsen i denne uges BILLED-BLADET og se alle billederne fra deres dejlige sommerhus i Rørvig.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden