12. jun. 2013
Af Dorte Quist

Jussi Adler-Olsen tjener svimlende månedsløn

jussi adler-olsen
Jussi Adler-Olsen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Der er penge i mord. Og mange, mange penge i Jussi Adler-Olsens mord. Faktisk så mange penge, at den succesfulde forfatter hver måned giver sig selv 666.000 kroner i løn.

Der er en grund til, at så mange forsøger sig ud i kunsten at skrive kriminalromaner. De sælger nemlig rigtig godt, og gode kriminalromaner sælger ekstraordinært godt. Det kan især danske Jussi Adler-Olsen tale med om. Han har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2012, og det var - igen-igen - fænomenalt godt.

Sidste år omsatte han for ikke mindre end 25 millioner kroner, og det gav et overskud til ham selv på 19 millioner kroner. Fem millioner kroner mere end året før, hvor han også satte en personlig indkomst-rekord.

Tilbage i 2011 trak Jussi Adler-Olsen 366.000 kroner ud hver måned til sig selv, men nu har han bevilget sig en lønforhøjelse i bankdirektør-klassen, skriver Ekstra Bladet. Ikke mindre end otte millioner kroner - eller 666.000 kroner hver måned - trak han sidste år ud af sit selskab som løn til sig selv.

Men der er stadig masser af penge i Jussi Adler-Olsens firma. Det bugner nemlig med en egenkapital på 30,5 millioner kroner.

Læs mere om: