Torsdag, 22. august 2013 — af John Lautrup

Klaus Rifbjerg: Klaus Rifbjerg hædres med DR-pris

Klaus Rifbjerg får DR-pris
Klaus Rifbjerg
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Danmarks Radio hædrer ekstraordinært Klaus Rifbjerg med ærespris for hans bidrag til dansk kultur.

Klaus Rifbjerg bliver mandag aften i Jazzhus Montmartre hædret efter alle kunstens regler.

DR har besluttet at hylde den 81-årige forfatter ved at give ham en stor ærespris ved en festlig ceremoni i det københavnske spillested.

Her vil DRs kulturdirektør Morten Hesseldahl overrække prisen, der er på 40.000 kroner, ligesom der vil være oplæsning, og DR Big Bandet spiller. Klaus Rifbjerg får også ved den lejlighed overbragt en række personlige hilsner fra sine læsere – hilsner, som DR har samlet via sine medier.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Der er ikke mange koryfæer, der har leveret så meget gennem så mange år. Derfor vil vi godt ekstraordinært hylde Klaus Rifbjerg for hans formidable bidrag til dansk litteratur og hans status som en stor dansk humorist. Klaus Rifbjerg har leveret én lang samtidsfortælling om Danmark og danskerne, og det vil vi godt markere, siger Morten Hesseldahl.

Til daglig sætter DR især spotlyset på de nye forfattere og deres bøger – blandt andet ved uddelingen af DR Romanprisen hvert år og i de litterære programmer i radio og TV.

- Men nogle gange skal vi også hive dem frem, der har gjort noget særligt og sige ”Godt skuldret, makker”. Det er dét, vi gør her. Der er ikke nogen speciel aktualitet ved at vælge Klaus Rifbjerg lige nu, siger Morten Hesseldahl.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden