1. jun. 2015
Af Helle Skram de Fries

Pernille Rahbek skriver bog om at vokse op i alkoholikerhjem

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-946816.jpg
Foto: Martin Høien
Mandag 1. juni fylder den smukke tv-direktør, og nu også forfatter, Pernille Rahbek, 38 år. Opvæksten var ikke smuk, men Pernille Rahbek nægter af være offer og har taget ansvar for sit eget liv som mor og menneske m.v.

Mandag 1. juni kan Pernille Rahbek fejre sin 38 års fødselsdag. Samtidig kan hun glæde sig over, at hendes debutbog "Kan man se, jeg har grædt?" , der udkom fornylig, har fået flotte anmeldelser.

Bogen er en fortælling om at vokse op i en pæn alkoholikerfamilie. En opvækst, der absolut ikke har været nem, selv om alt så nydeligt ud på overfladen.

I dag er Pernille Rahbek en voksen, stærk og selvstændig kvinde. Mor til to døtre, Ingrid og Astrid, som hun har fra sit ægteskab med tidligere tv-vært Reimar Bo, direktør i sit eget firma Magnettv.dk og nu også forfatter.

Pernille Rahbek fornægter ikke, at den specielle opværkst har haft betydning og stadig præger hende.

- Når du vokser op i en familie, der er præget af alkohol elelr andre misbrug, så er du mildest talt på røven. Om lidt skal du læse en bog, jeg egentlig ikke turde skrive. jeg overvejede at skrive den under pseudonym, fortæller Pernille Rahbek i forordet.

Bogen er ikke skrevet for, at man skal få ondt af Pernille Rahbek. Hun påtager sig ikke offerrollen, men fortæller sin historie for at vise, at man - netop ved at se tingene i øjnene, og erkende hvordan det var - kan have det med sig i sit liv - og få et godt liv.

- Jeg ved, at det, at jeg står frem, kan hjælpe et hav af mennesker, der ligesom jeg er vokset op i en familie, hvor alkohol var den store lyserøde elefant, som fyldte hele rummet, men som alle formåede at overse, forklarer Pernille Rahbek i forordet til bogen.

Forældres alkoholmisbrug skader i den grad deres børn, og man er som sådan et barn nødt til at turde se sin opvækst i øjnene for at få et godt voksenliv.

Det er lykkedes for Pernille Rahbek. Det er oveni købet også lykkedes for hende at skrive en bog, der både fortæller den gribende og barske opvæksthistorie historie, så den giver andre håb og mod om, at det er muligt at skabe sig et godt liv.

"Kan man se jeg har grædt?" har forord af Manu Sareen, minister for børn, integration, ligestilling og social forhold.

Læs mere om: