5. mar. 2015
Af Lene Skriver Bak

Sara Blædel får hjælp af sine egne krimi-idoler

Sara Blædel
Sara Blædel
Foto: Jacob Ljørring
Sara Blædel, der lige har modtaget De Gyldne Laurbær, er på turné i USA for at promovere sin bog ”De glemte piger”, som er blevet oversat til engelsk. På turneen har Sara Blædel fået hjælp af nogle af de helt store amerikanske krimiforfattere, som hun selv er fan af.

Sara Blædel rejser rundt i USA for at promovere bogen ”The Forgotten Girls”, som er den engelske oversættelse af ”De glemte piger”, der udkom på dansk i 2011.

Med sig rundt har Sara Blædel dog ikke kun haft bogen. Hun er også blevet introduceret til det amerikanske publikum af et par af de helt store amerikanske krimiforfattere, fortæller hun i en video på BT.

LÆS OGSÅ: Derfor er Sara Blædels krimier ikke blevet til film

Sara Blædel og Sara Paretsky i Chicago

I Atlanta var det den prisvindende forfatterinde Karin Slaugther, som har solgt flere end 30 millioner bøger på verdensplan, der introducerede Sara Blædel, men det, der virkelig har taget pusten fra den succesfulde danske forfatter, er arrangementer med krimistjernerne Sara Paretsky og Michael Connelly.

- Det er jo ikke af denne verden, for hun er en af de kvinder, jeg selv har læst i mange, mange år, siger Sara Blædel om arrangementet med Sara Paretsky, mens arrangementet med Michael Connelly får følgende ord med på vejen:

- Det er nærmest endnu mere, for han er en af mine helt store krimi-idoler.

Læs mere om: